HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=15)
-   -   ERROR 403 permission and access problem (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=793)

isopure 8th October 2005 23:22

ERROR 403 permission and access problem
 
Hello

I have installed ispconfig 2.0.9 on Debian Sarge as per the great instructions provided.
When it comes to sites, I am able to create directories under the web directory, but I am unable to access these directories. i.e. www.domain.com/image/somepic.jpg or anything under these directories. I get a 403 error which states to following

The following error occurred:
You are not permitted to access the requested URL
Please contact the Webmaster with any queries.

I verified ownership of directory and access permission and all seems well but I keep getting the 403 error.
Any help will greatly be welcomed.

Thx in advance.

till 9th October 2005 13:16

You are shure that the DNS A-Record for the Domain points already to your server. This may take up to 2-3 days.

isopure 9th October 2005 18:14

Quote:

Originally Posted by till
You are shure that the DNS A-Record for the Domain points already to your server. This may take up to 2-3 days.

The DNS A-record has resolved itself about 4 days ago. I am able to access the site i.e. www.domain.com and any file that is in the web root, but again when it comes to any directories made in the web root and access file from it... I get the error. do i have to create .htaccess for each site and set-up permissions there... under which directory

This is what my apache2.conf looks like:

<Directory /var/www/*/web>
Options +Includes -Indexes
AllowOverride None
AllowOverride Indexes AuthConfig Limit FileInfo
Order allow,deny
Allow from all
<Files ~ "^\.ht">
Deny from all
</Files>
</Directory>

Thx again

till 9th October 2005 18:22

There are no additional htaccess files nescessary.

Can you please post the output from the comand "ls -la" for the directory image and the file somepic.jpg

isopure 9th October 2005 19:28

Quote:

Originally Posted by till
There are no additional htaccess files nescessary.

Can you please post the output from the comand "ls -la" for the directory image and the file somepic.jpg

the output is as follows from "ls -la"

drwxrw-r-- 2 web3_obed web1 4096 Oct 7 17:21 images
-rw-r--r-- 1 web3_obed web1 139015 Oct 9 11:12 somepic.jpg

but the user that should own the dirctory is web1_admin... would it make a diff if I chown -R the file and directory to web1_admin:web1 when it comes to ispconfig.

again thx for the quick reply

falko 9th October 2005 22:37

Quote:

Originally Posted by isopure
the output is as follows from "ls -la"

drwxrw-r-- 2 web3_obed web1 4096 Oct 7 17:21 images
-rw-r--r-- 1 web3_obed web1 139015 Oct 9 11:12 somepic.jpg

but the user that should own the dirctory is web1_admin... would it make a diff if I chown -R the file and directory to web1_admin:web1 when it comes to ispconfig.

again thx for the quick reply

Directories must have execute permissions for each user/group. But the images directory only has execute permissions for the owner.
If you run
Code:

chmod 775 images
or
Code:

chmod 755 images
then it will work.

isopure 12th October 2005 19:47

Quote:

Originally Posted by falko
Directories must have execute permissions for each user/group. But the images directory only has execute permissions for the owner.
If you run
Code:

chmod 775 images
or
Code:

chmod 755 images
then it will work.

thx guys for your help...
problem was has been solved; and it was partly due to permission and ownership.

great app; and great community support.

smuir111 1st September 2006 01:49

I did the CHMOD and it still doesn't work.
 
any ideas?

till 1st September 2006 11:15

Quote:

Originally Posted by smuir111
any ideas?

Are the images in the correct directory? Make shure that you are not accessing for example the sharedip directory accidently.

By the way, please make a new thread for your problem.


All times are GMT +2. The time now is 08:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.