HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Unable to open ISPConfig Web (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=761)

neu2linux 6th October 2005 11:17

Unable to open ISPConfig Web
 
Hello all,

Want to say thanks very much for the great How-To's,

I am however having an issue. I am unable to open the ISPConfig in the web. I have tried several things I have read on the forums here. (and I have removed my actual domain name and replaced with mydomain just for posting purposes)

At first I read someone elses post that that had to run /etc/init.d/ispconfig_server start to get working, I did as well and it had asked me for my passphrase, enter it in, seemed to start up, but still unable to connect to the web interface.

If I use http://mydomain.net:81 or http://www.mydomain.net:81 it says:

Code:

Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand.
Reason: You're speaking plain HTTP to an SSL-enabled server port.
Instead use the HTTPS scheme to access this URL, please.


Hint: https://mydomain.net:81/


--------------------------------------------------------------------------------

Apache/1.3.33 Server at mydomain.net Port 81

But when I use https://mydomain.net:81 or https://www.mydomain.net:81 it says:
Code:

The page cannot be displayed
The page you are looking for is currently unavailable.
The Web site might be experiencing technical difficulties,
or you may need to adjust your browser settings.

Here is my netstat -tap
Code:

login as: root
root@192.168.0.4's password:
Last login: Thu Oct  6 04:57:48 2005
[root@server ~]# /etc/init.d/ispconfig_server start
Starting ISPConfig system...
Apache/1.3.33 mod_ssl/2.8.23 (Pass Phrase Dialog)
Some of your private key files are encrypted for security reasons.
In order to read them you have to provide us with the pass phrases.

Server mydomain.net:81 (RSA)
Enter pass phrase:

Ok: Pass Phrase Dialog successful.
/root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd started
ISPConfig system is now up and running!
[root@server ~]# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address          Foreign Address        State      PID/Program name
tcp        0      0 *:32768                *:*                    LISTEN      -
tcp        0      0 *:nfs                  *:*                    LISTEN      -
tcp        0      0 *:imaps                *:*                    LISTEN      6267/xinetd
tcp        0      0 *:pop3s                *:*                    LISTEN      6267/xinetd
tcp        0      0 *:996                  *:*                    LISTEN      6328/rpc.rquotad
tcp        0      0 server.mydomain:10026 *:*                    LISTEN      8456/master
tcp        0      0 *:mysql                *:*                    LISTEN      4914/mysqld
tcp        0      0 *:netbios-ssn          *:*                    LISTEN      6754/smbd
tcp        0      0 *:pop3                  *:*                    LISTEN      6267/xinetd
tcp        0      0 *:imap                  *:*                    LISTEN      6267/xinetd
tcp        0      0 *:sunrpc                *:*                    LISTEN      5005/portmap
tcp        0      0 *:x11                  *:*                    LISTEN      5959/X
tcp        0      0 *:81                    *:*                    LISTEN      8003/ispconfig_http
tcp        0      0 *:628                  *:*                    LISTEN      5110/rpc.statd
tcp        0      0 *:ftp                  *:*                    LISTEN      8492/proftpd: (acce
tcp        0      0 server.mydomain:5335 *:*                    LISTEN      6058/mDNSResponder
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                    LISTEN      8456/master
tcp        0      0 *:635                  *:*                    LISTEN      6392/rpc.mountd
tcp        0      0 *:microsoft-ds          *:*                    LISTEN      6754/smbd
tcp        0      0 *:http                  *:*                    LISTEN      8327/httpd2
tcp        0      0 *:x11                  *:*                    LISTEN      5959/X
tcp        0      0 *:ssh                  *:*                    LISTEN      6188/sshd
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                    LISTEN      8456/master
tcp        0      0 *:https                *:*                    LISTEN      8327/httpd2
tcp        0      0 ::ffff:192.168.0.4:ssh  ::ffff:192.168.0.2:1318 ESTABLISHED 7762/1

Another thing is when I run chkconfig --add ispconfig_server or chkconfig --levels 235 ispconfig_server on it says:
Code:

login as: root
root@192.168.0.4's password:
Last login: Thu Oct  6 05:03:31 2005 from 192.168.0.2
[root@server ~]# chkconfig --add ispconfig_server
service ispconfig_server does not support chkconfig
[root@server ~]# chkconfig --levels 235 ispconfig_server on
service ispconfig_server does not support chkconfig

When I try to connect on the actual box itself using https://localhost:81 I get an error saying.
Code:

Could not establish an encrypted connection because certificate presented
by localhost is invalid or corrupted. Error Code: -8182

Another strange thing is if I visit my normal domain using http:// on IE I get the default page saying bleh bleh, server installed ect.. With info on apache and mandriva, ect.. But...

If I visit it using FireFox, it shows the site in text, including the html tags. Not even parsing the site or something? I tried via Firefox 1.06 and 1.07 on both Windows XP and Linux.

My normal http:// domain still works however in IE

Hope someone can help me :(

falko 6th October 2005 12:51

Don't know what's going on on your system. :confused:
Maybe it helps if you uninstall ISPConfig (run /root/ispconfig/uninstall) and then install ISPConfig again, but this time you should choose http instead of https in the installer; also have a look at http://www.ispconfig.org/manual_installation.htm. It says:

Quote:

In step 7 ("Encrypting RSA private key of CA with a pass phrase for security [ca.key]")and step 8 ("Encrypting RSA private key of SERVER with a pass phrase for security [server.key]") of the certificate creation process you are asked if you want to encrypt the respective key now. Choose n there because otherwise you will always be asked for a password whenever you want to restart the ISPConfig system which means it cannot be restarted without human interaction!

neu2linux 6th October 2005 13:22

I will give a reinstall a go, and choose http this time around, kinda weird tho, I had tried (before reinstalling my os) using webmin and https worked fine with it, of course that was on Xandros, so not sure if that made any difference. But Xandros atm seems a bit "slow" compared to Mandriva and Fedora Core 4.

Oh quick question, the LAN IP of my box is 192.168.0.4 so that is the IP I would put for "Please enter the IP address of the ISPConfig web: E.g. 192.168.0.1" aye? Or it need to be 192.168.0.1 (gateway of router) ?

Anyways, I am going to get to work on that, thanks much for the reply and I will post back and let you know how it went.

// Regards,
neu2linux

Critical 12th October 2005 22:46

I have a similar problem, I've searched the forums for an answer to it and haven't been able to figure it out. I'm running it on a dedicated machine running FC4. The installation finished and it is running however I cannot access it through the web. My installation should be https://mydomain:81 and it doesn't work. From what I've read already it could be a host problem? So far I havent been able to figure it out.

If someone could point me in the right direction or give me an example of what the host file should be (and works) would be great. Mine looks like:
Code:

xxx.xxx.xxx.xxx    www.mydomain.com    mydomain.com
Any ideas?

falko 12th October 2005 23:20

Quote:

Originally Posted by Critical
I have a similar problem, I've searched the forums for an answer to it and haven't been able to figure it out. I'm running it on a dedicated machine running FC4. The installation finished and it is running however I cannot access it through the web. My installation should be https://mydomain:81 and it doesn't work. From what I've read already it could be a host problem? So far I havent been able to figure it out.

If someone could point me in the right direction or give me an example of what the host file should be (and works) would be great. Mine looks like:
Code:

xxx.xxx.xxx.xxx    www.mydomain.com    mydomain.com
Any ideas?

Can you see at least the login screen when you use the IP address instead of mydomain.com?

Critical 13th October 2005 04:19

No, I cannot. I've used the IP, https/http, domain, with and without www, and with the default port 81. I get a "Page cannot be displayed" error.

falko 13th October 2005 10:11

Run
Code:

/etc/init.d/ispconfig_server restart
and try again.

till 13th October 2005 15:09

Are you trying to login over the internet or on a local network? Maybe port 81 is blocked by your router / firewall or internet service provider.

Critical 14th October 2005 00:45

I already tried restarting with /etc/init.d/ispconfig_server restart before I came here. There is no firewall or anything blocking port 81. It is from the internet and iptables is off.

falko 14th October 2005 02:12

Quote:

Originally Posted by Critical
I already tried restarting with /etc/init.d/ispconfig_server restart before I came here. There is no firewall or anything blocking port 81. It is from the internet and iptables is off.

Maybe your ISP blocks port 81? If you want you can write me a private message with the IP address and URL of your ISPConfig system, and I'll try to access it.


All times are GMT +2. The time now is 21:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.