HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=7570)

DreamState 19th October 2006 12:35

The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system!
 
Hello,

I followed this excellent guide in order to setup a CentOS webserver for my school...

http://www.howtoforge.com/perfect_setup_centos_4.4

Everything went smoothly during the install and only two things didn't work - yum couldn't find ncftp and php-xml from the repos. I ignored this. I also did not do the zlib upgrade suggested in the final part after reading the comment from the CentOS-4 Lead Developer. In addition I installed Gnome (tut tut :) ). Everything worked ok. FTP and website, etc.

I then followed the guide to install ISPconfig, which I think should install straight onto the CentOS system (from the guide) and the install seemed to be going very smoothly. I answered all the initial questions, then the SSL questions. Apache went on ok and then I hit problems which I do not understand - sadly I am no expert at Linux (yet).

The first part of the log below is fine - I can re-run the config using the --disable-zlib-vcheck. However, I don't understand what the errors are that occur after this - do they all just occur due to the zlib error?

When I followed the CentOS guide it didn't install ClamAV to my knowledge but I assume that might be part of the install routine for ISPconfig? Anyway, any thoughts would be appreciated. I'm looking forward to getting this up and running.

Thanks for your time.

The log........

checking for zlib installation... /usr
configure: error: The installed zlib version may contain a security bug. Please upgrade to 1.2.2 or later: http://www.zlib.net. You can omit this check with --disable-zlib-vcheck but DO NOT REPORT any stability issues then!
ERROR: Could not configure ClamAV
cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
./setup2: line 849: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!

DreamState 19th October 2006 12:38

Stupid
 
Although I searched the forums the results came back zero.

However, I have found a post that details the reasons for this.

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=1677

till 19th October 2006 12:50

It seems you did not do the step 16 of the perfect setup!

http://www.howtoforge.com/perfect_setup_centos_4.4_p6

It is nescessary to update zlib.

DreamState 19th October 2006 12:58

till

Is it neccessary to do the update of zlib?

In the guide there is a comment from a CentOS developer that seems to advise against doing the zlib update as the security issues are indeed fixed.

I am not sure on this. I can run ISPconfig and make it ignore the zlib update anyway. What are your thoughts?

Also, I found this post about the problems...

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=1677

But under package management I seem to have the mysql devel packages installed.

:confused:

till 19th October 2006 13:26

The zlib update is the way we recommend to fix this. Thats why I added it to the howto and many poeple are using it like this without problems.

You can try to add the --disable-zlib-vcheck in the script install_ispconfig/compile_apps/compile before you run the setup if you dont want to update your zlib.

DreamState 19th October 2006 13:46

I will do the zlib update as you have suggested to hopefully resolve the initial error.

As far as the remaining 'The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system!' error is concerned, I have followed the other post and found that I did not have 'mysqlclient10-devel' and 'mysql-bench' installed. Perhaps these are causing the issues?

I will make the adjustments, re-run the setup and let you know.

Thanks for your help Till.

till 19th October 2006 13:56

The second error will be resolved too when you install the zlib.

DreamState 19th October 2006 14:05

Excellent,

Just about to do the upgrade now.

Fingers crossed :D

DreamState 19th October 2006 15:29

I completed the updates as you suggested and ISPconfig has installed without further problems.

Thanks for the guide and advice!

greenlanternjls 20th October 2006 09:14

Similar Problem
 
I am having a similar problem on my ubuntu 6.06 server install. I followed the how to for setting dapper drake and everything is fine, until I try to instal ISPConfig. Here are the error messages I get:


tmdiff.o cpt_err.o ebcdic.o uid.o o_time.o o_str.o o_dir.o x86cpuid-elf.o
ar: creating ../libcrypto.a
/usr/bin/ranlib ../libcrypto.a || echo Never mind.
making all in crypto/objects...
make[2]: Entering directory

`/home/admin/install_ispconfig/compile_aps/openssl-0.9.8d/crypto/objects'
gcc -I.. -I../.. -I../../include -DOPENSSL_THREADS -D_REENTRANT -DDSO_DLFCN

-DHAVE_DLFCN_H -mcpu=k6 -DL_ENDIAN -DTERMIO -O3 -fomit-frame-pointer -Wall

-DOPENSSL_BN_ASM_PART_WORDS -DOPENSSL_IA32_SSE2 -DSHA1_ASM -DMD5_ASM -DRMD160_ASM

-DAES_ASM -c -o o_names.o o_names.c
`-mcpu=' is deprecated. Use `-mtune=' or '-march=' instead.
o_names.c: In function ‚obj_name_cmp‚:
o_names.c:130: internal compiler error: Segmentation fault
Please submit a full bug report,
with preprocessed source if appropriate.
See <URL:http://gcc.gnu.org/bugs.html> for instructions.
For Debian GNU/Linux specific bug reporting instructions,
see <URL:file:///usr/share/doc/gcc-4.0/README.Bugs>.
make[2]: *** [o_names.o] Error 1
make[2]: Leaving directory

`/home/admin/install_ispconfig/compile_aps/openssl-0.9.8d/crypto/objects'
make[1]: *** [subdirs] Error 1
make[1]: Leaving directory

`/home/admin/install_ispconfig/compile_aps/openssl-0.9.8d/crypto'
make: *** [build_crypto] Error 1
ERROR: Could not make OpenSSL
cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories:

No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
./setup2: line 849: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system!

The installation routine stops here!




Anybody have any clue as to how I can get ISPConfig to install?


All times are GMT +2. The time now is 23:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.