HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   systemimager: no hda found (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=7367)

pregs 10th October 2006 11:25

systemimager: no hda found
 
hello,

after reading the interesting and promising systemimager howto
(http://www.falkotimme.com/howtos/systemimager/index.php) we decided to give it a chance

so, we download the package (we got SystemImager autoinstall v3.2.3) and installed

- systemimager-i386boot-standard (server)
- systemimager-i386initrd_template (golden-client)

and to deploy the image, we made the floppy disk install (SYSLINUX 2.100
2004-06-18) via dd and copying local.cfg to it

the image creation process in the gold-client was successful but... when
we want to recreate in another machine we have errors.. allegedly because
we have no hda!! :confused:

problem shown in http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=6456
is very similar to our problem... but dont get the solution

a extract of the info we get in the station

8<-------------------------------------------------------------
ide : Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
hda : ST380011A, ATA Disk drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7, 0x3f6 on irq 14
Partition check:
hda:end_request: I/O error, dev 03:00 (hda), sector 0
end_request: I/O error, dev 03:00 (hda), sector 2
end_request: I/O error, dev 03:00 (hda), sector 4
end_request: I/O error, dev 03:00 (hda), sector 6
end_request: I/O error, dev 03:00 (hda), sector 0
end_request: I/O error, dev 03:00 (hda), sector 2
end_request: I/O error, dev 03:00 (hda), sector 4
end_request: I/O error, dev 03:00 (hda), sector 6
unable to read partition table
....
....

I will now run the autoinstall script: /scripts/mi_imagen.master
get_arch
DISKORDER=sd,cciss,ida,rd,hd
Logmsg: no such file or directory
logmsg: No such file or directory
logmsg: No such file or directory

logmsg: No such file or directory
logmsg: No such file or directory
Error: Could not stat device /dev/hda/ - No such file or directory.
logmsg: No such file or directory
Error: Could not stat device /dev/hda/ - No such file or directory.
Killing off all running processes.
killall: udp-receiver: no process killed
8<-------------------------------------------------------------


any clues?

thankyou in advanced

btw, bios disk is in auto mode, and the disk only have one ext2 partition

falko 11th October 2006 13:49

Quote:

Originally Posted by pregs
the image creation process in the gold-client was successful but... when
we want to recreate in another machine we have errors.. allegedly because
we have no hda!! :confused:

If you use hda in the image, the client must also use hda, not hdb, sda, or anything else. If you don't use hda on the client, you could change the master script on the image server (I think it's in /var/lib/systemimager/scripts).

pregs 11th October 2006 14:42

falko,

we have 'hda' in both machines :(

in the sisuite-users list, Andrea Righi has suggested us that the version we have been used (3.2.3) is too old... and we must upgrade it to (at least) 3.6.3

i dont understand why we got 3.2.3 and not the latest!!... because we follow the steps in http://www.systemimager.org/download for fedora/rpm users

maybe the error came from the creation of the boot diskette... we download the image from your howto page

anyway, of course we'll (try to) upgrade it

thanks for your interest :)

falko 12th October 2006 19:02

Quote:

Originally Posted by pregs
i dont understand why we got 3.2.3 and not the latest!!... because we follow the steps in http://www.systemimager.org/download for fedora/rpm users

Maybe they didn't update the install script... :confused:


All times are GMT +2. The time now is 03:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.