HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Can't login with FTP users (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=62497)

Gyrfalcon 10th July 2013 14:15

Can't login with FTP users
 
Hello,

We're trying to build a VPS on Debian 6, Apache2 with ISPConfig 3. Until yesterday we can login with our ftp user on our server with FTP clients. But I don't know how we can't login right now. FTP client gives 530 Login incorrect error.

Yesterday we set up Webmin on our server. We identified our domains on Apache and edited Suhosin configuration because of our forum software IPB wanted that.

After these configuration we can't log into FTP. We try to make a new user in Ispconfig 3, tried different FTP clients but it didn't work.

SSH working fine but FTP isn't working. What should we do right now? How can we solve that problem? Could you help please.

Croydon 10th July 2013 14:42

Could it be that webmin altered the ftp server configuration?
In my opinion it is not a good idea to use webmin on an ispconfig server as it alters some configs that it shouldn't.
Have you checked the ftp server error logs?

Gyrfalcon 10th July 2013 15:02

Quote:

Originally Posted by Croydon (Post 299626)
Could it be that webmin altered the ftp server configuration?
In my opinion it is not a good idea to use webmin on an ispconfig server as it alters some configs that it shouldn't.
Have you checked the ftp server error logs?

We're using ProFTPD and we've checked the logs, they contains those errors. Here they are, I censored sensetive informations.

Quote:

Jul 09 21:07:43 server.***.com proftpd[11483] server.***.com (::ffff:***[::ffff:***]): FTP session closed.
Jul 09 21:08:04 server.***.com proftpd[11492] server.***.com (::ffff:***[::ffff:***]): FTP session opened.
Jul 09 21:08:04 server.***.com proftpd[11492] server.***.com (::ffff:***[::ffff:***]): USER ***: no such user found from ::ffff:*** [::ffff:***] to ::ffff:***:21
It continues like that. I tried to restart ProFTPD, didn't work. We checked "Denied Users" section, our user isn't in there.

Croydon 10th July 2013 15:07

ISPConfig does not support proftp yet. ISPConfig uses pure-ftp.
Have you altered your ISPConfig installation to use proftp?
Maybe you have overwritten the pure-ftp with proftp so it cannot find any of the client's ftp accounts set up in ISPConfig.

First I'd try just to stop proftp and start pure-ftp (if it is installed, too).

Gyrfalcon 10th July 2013 15:29

Quote:

Originally Posted by Croydon (Post 299629)
ISPConfig does not support proftp yet. ISPConfig uses pure-ftp.
Have you altered your ISPConfig installation to use proftp?
Maybe you have overwritten the pure-ftp with proftp so it cannot find any of the client's ftp accounts set up in ISPConfig.

First I'd try just to stop proftp and start pure-ftp (if it is installed, too).

I hope it is like that. Here is the story.

ProFTPD is running right now and there isn't Pure-FTP module. I think you are right, it had overwritten because of I see Pure-FTP's folder on etc/pure-ftp.

What should I do know? How can I install Pure-FTP or how can I active ProFTPD on Ispconfig 3? I'm a starter on these works. Could you help a little more?

EDIT: I checked ISPConfig 3 panel right now and it says: FTP server isn't working.

Croydon 10th July 2013 16:45

Ok, what I'd do is this:

Stop proftpd service.
Install pure-ftpd (maybe this removes proftpd automatically)
Start pure-ftpd service and check if everything works again.
If not - make an ISPConfig update (/usr/local/ispconfig/server/scripts/update_from_tgz.sh) and choose "YES" when it asks if it shall reconfigure services.

Gyrfalcon 10th July 2013 18:11

Quote:

Originally Posted by Croydon (Post 299636)
Ok, what I'd do is this:

Stop proftpd service.
Install pure-ftpd (maybe this removes proftpd automatically)
Start pure-ftpd service and check if everything works again.
If not - make an ISPConfig update (/usr/local/ispconfig/server/scripts/update_from_tgz.sh) and choose "YES" when it asks if it shall reconfigure services.

FTP server is active right now. But everything isn't working properly. We still can't login to FTP, same error.

One more thing, we can't do "/usr/local/ispconfig/server/scripts/update_from_tgz.sh" command. It said that there was no update.

Croydon 10th July 2013 18:19

Hm, are you sure that you used the update_from_tgz.sh and not the ispconfig_update.sh? The second checks for updates, the first installs the current stable even if it is the same version.

Gyrfalcon 10th July 2013 18:57

Quote:

Originally Posted by Croydon (Post 299645)
Hm, are you sure that you used the update_from_tgz.sh and not the ispconfig_update.sh? The second checks for updates, the first installs the current stable even if it is the same version.

Thank you so much Croydon. We fixed it. It is working properly right now. At least next error. :)

Croydon 10th July 2013 19:34

You're welcome. Just make sure you do not overwrite pure-ftp with proftp again ;D


All times are GMT +2. The time now is 06:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.