HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   ISPConfig 3 Priority Support (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=35)
-   -   DNS problem (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=62398)

ababneh 29th June 2013 00:56

DNS problem
 
I have a VPS freshly set up using: The Perfect Server - Ubuntu 12.04 LTS (nginx, BIND, Dovecot, ISPConfig 3)

So far I am still trying to figure out how to get rid of the error:

root@server:/etc/bind# ls
Code:

bind.keys  db.empty    named.conf.default-zones    rndc.key
db.0      db.local    named.conf.local            slave
db.127    db.root    named.conf.options          zones.rfc1918
db.255    named.conf  pri.ns1.example.com.err

the contents of the error file:

Code:

$TTL        3600
@      IN      SOA    ns1.example.com. mail.example.com. (
                        2013062812      ; serial, todays date + todays serial #
                        7200              ; refresh, seconds
                        540              ; retry, seconds
                        604800              ; expire, seconds
                        86400 )            ; minimum, seconds
;

example.com. 3600 A        173.333.222.105
example.com. 3600      MX    10  mail.example.com.
example.com. 3600      NS        ns1.example.com.
example.com. 3600      NS        ns2.example.com.
mail 3600 A        173.333.222.105
ns1 86400 A        173.333.222.105
ns2 86400 A        173.333.222.105
www 3600 A        173.333.222.105

I also tried this

Code:

root@server:/# dig @localhost example.com

; <<>> DiG 9.8.1-P1 <<>> @localhost example.com
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 54614
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;example.              IN      A

;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Fri Jun 28 22:41:11 2013
;; MSG SIZE  rcvd: 33

And

Code:

root@server:/# dig @localhost ns1.example.com

; <<>> DiG 9.8.1-P1 <<>> @localhost ns1.example.com
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 22830
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;ns1.example.com.          IN      A

;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Fri Jun 28 22:44:56 2013
;; MSG SIZE  rcvd: 37

I checked /var/log/syslog and it is empty.

I can access the site via the ip address but when I point the browser to example.com I get "server not found" (on Firefox) and "This webpage is not available" (on chrome).


Any help with resolving this issue is appreciated.

ababneh 29th June 2013 01:15

Here is snapshots from ispconfig panel

http://i.imgur.com/75NNDaS.png

http://i.imgur.com/xXeF9tA.png

ababneh 29th June 2013 01:15

http://i.imgur.com/kkGPi8U.png

http://i.imgur.com/h5GK07F.png

http://i.imgur.com/HxgUhLJ.png

ababneh 3rd July 2013 18:41

still no luck
 
domain has yet to be resolved. Any ideas from the community wold be very helpful! any1?

till 3rd July 2013 19:17

Take a look into the syslog in /var/log, bind is logging all zone errors there.

ababneh 3rd July 2013 20:20

There are many log files as shown below

Code:

root@server:/var/log# ls
alternatives.log    dmesg.0                lastlog        nginx
alternatives.log.1  dmesg.1.gz            mail.*          ntpstats
apache2            dmesg.2.gz            mail.err        php5-fpm.log
apt                dmesg.3.gz            mail.log        pure-ftpd
aptitude            dmesg.4.gz            mail.log.1      pycentral.log
auth.log            dpkg.log              mailman        rkhunter.log
auth.log.1          dpkg.log.1            messages        rkhunter.log.1
boot                fail2ban.log          mysql          rkhunter.log.old
boot.log            fail2ban.log.1        mysql.err      syslog
btmp                faillog                mysql.log      udev
btmp.1              fsck                  mysql.log.1.gz  upstart
clamav              ispconfig              mysql.log.2.gz  wtmp
dbconfig-common    ispconfig_install.log  mysql.log.3.gz  wtmp.1
debug              kern.log              mysql.log.4.gz
dmesg              kern.log.1            news

I looked at syslog and it was empty, what log file I am to look at?
Thanks

ababneh 23rd July 2013 19:25

Anyone with knowledge in ispconfig out there to try help me out here??


:confused::confused:

tahunasky 24th July 2013 03:13

Do you have the server that bind is running on set up as a dns server in your /etc/network/interface flie ?

auto eth0
iface eth0 inet static
address 173.333.222.105
netmask 255.255.255.0
network X.X.X.X
broadcast 173.333.222.255
gateway X.X.X.X
dns-nameservers 127.0.0.1 8.8.8.8 8.8.4.4

If you dont have 127.0.0.1 added, bind will only look up the external dns servers (eg: 8.8.8.8 and 8.8.4.4 in above case. ) to get an IP address and act as a dns cache. So any local records will not be looked up.

check /etc/resolv.conf and see what the nameserver settings are.

ababneh 2nd August 2013 12:26

Thanks for the reply. I am certain that you pin pointed where the problem is, but so far I couldn't correct it.

So here is what I found: by running nano /etc/network/interfaces I got

Code:

auto lo
iface lo inet loopback
auto eth0
iface eth0 inet static
    address 173.333.222.105
    gateway 173.333.222.97
    netmask 255.255.255.240

and by running nano /etc/resolv.conf I got:
Code:

nameserver 208.xx.xxx.170
nameserver 64.xx.xx.2

where did these name servers ips come from?

anyway I changed my network/interface to:

Code:

auto lo
iface lo inet loopback
auto eth0
iface eth0 inet static
    address 173.333.222.105
    gateway 173.333.222.97
    netmask 255.255.255.240
    network 173.333.222.0
  boradcast 173.333.222.255

  dns-nameservers 127.0.0.1 208.xx.xxx.170 64.xx.xx.2

then restarted networking /etc/init.d/networking restart
but still site is not resolved yet!

could you plz point out what I am doing wrong ??

Thanks again

Turbanator 15th August 2013 05:32

What are those dns server you have listed, are they for your local isp? For testing you may want to use the 8.8.8.8 and 8.8.4.4 (those are google dns).

Can you post your server config Dns tab?

In Sever config, make sure to set your gateway even though I doubt it'll make a big difference.

Also, when you say you cannot resolv the website, are you testing inside the network or from the outside? (makes a big difference).


All times are GMT +2. The time now is 21:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.