HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Programming/Scripts (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=7)
-   -   ISPConfig API - DNS Problem --> Site not working without www (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=62281)

Manolo.abc4IT 19th June 2013 18:11

ISPConfig API - DNS Problem --> Site not working without www
 
Hello dear fellow programmers

I'm having some issues with the ISPConfig API, the question is really specific and I couldn't find anything with the search function. I hope it's in the right theme, otherwise sorry in advance.

My webapplication is creating the Domainname and DNS-Entries for a site which is generated by the users input.
The sites are on a toplevel domain (f.e.: thisissite.thisistoplevel.com) and I can call them without problems if I add the "www" in front.
Without www in front the site isn't recognized (tested with nslookup).
A site which I created manually in ISPConfig is working though, that's what's really strange to me!

My questions:

Are there different ways to create DNS-Entries with the API? Am I overlooking something?

Are my settings correct?

Entries which I have for thissite.thistoplevel.com:
Type Name Data
A mail IP Server
A thissite.thistoplevel.com. IP Server
A www IP Server
MX thissite.thistoplevel.com. IP Mailserver
NS thissite.thistoplevel.com. Nameserver

If you need more information, please ask, I'm not into DNS-stuff that much, so I'm a bit clueless now.
Thank you so much for helping in advance!

Best Regards

Manolo


All times are GMT +2. The time now is 19:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.