HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   DNS MX record problem (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=61800)

incxbxs 11th May 2013 00:18

DNS MX record problem
 
Hello, i'm trying to use Microsoft live admin mail service, in order to that i should add 2 MX record as follows:

MX ***.com *****.pamx1.hotmail.com 10 3600

MX ***.com ******.msv1.invalid 20 3600


I added them and check from dns lookups, but still it says no MX records found.

Anyone has idea what could be the problem is?

Thanks,

tahunasky 11th May 2013 07:24

Do you have a full stop after the domain names as below ?

MS domain.com. mail1.domain.com. 10 3600
MS domain.com. mail2.domain.com. 20 3600

then you need an A record like:

A mail1 192.168.1.1 0 3600
A mail2 192.168.1.2 0 3600

incxbxs 11th May 2013 13:49

Here is the full configuration:

http://imgim.com/3351incip1042817.jpg

This configuration worked for one of my domain from domain provider dns servers. But when i try to set it up on my own dns server via ispconfig3 it didnot.

tahunasky 11th May 2013 22:18

Just looking at your setup quickly, there is no full-stop [.] after your CNAME record, or the msv1.invalid domains.

You also dont have an NS A record if it is pointing to the domain that is hosted locally. What IP address is ns1 and ns2 pointing to eg:

A ns1 192.168.1.1 0 3600
A ns2 192.168.1.2 0 3600


Here is what i do:

A mydomain.co.nz. 192.168.1.1 0 3600
A ns1 192.168.1.1 0 3600
A ns2 192.168.1.2 0 3600
A mail2 192.168.1.3 0 3600
CNAME cloud mydomain.co.nz. 0 3600
CNAME mail mydomain.co.nz. 0 3600
CNAME www mydomain.co.nz. 0 3600
MX mydomain.co.nz. mail.mydomain.co.nz. 10 3600
MX mydomain.co.nz. mail2.mydomain.co.nz. 20 3600
NS mydomain.co.nz. ns1.mydomain.co.nz. 0 3600
NS mydomain.co.nz. ns2.mydomain.co.nz. 0 3600

Just replace 192.168.1.1 with your WAN IP address.

incxbxs 12th May 2013 23:20

Thanks, it works fine now.


All times are GMT +2. The time now is 03:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.