HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   php.ini, SMTP out and PEAR problems (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=61500)

labsy 17th April 2013 19:40

php.ini, SMTP out and PEAR problems
 
Hi,
I have latest ISPConfig 3.0.5.2 installed with PHP Version 5.3.2-1ubuntu4.14. PHP is protected with the Suhosin Patch 0.9.9.1, and it is running as Fast-CGI on all websites.
I have some problems understanding, how to properly configure PHP, PEAR and SMTP.

First, I have SOME of 50 web sites running WITHOUT below problems, but the rest are having problems I describe below. I canot fugure out, where is the catch.

1.) ERROR when sending mail using PEAR:
Failed opening required 'Mail.php' (include_path='.:/usr/share/php') in /var/www/clients/client1/web11/web/index.php
The PHP script is exact copy of working script from another domain on the same server, but it does not work. PATH /usr/share/php is correct, permissions are 644 on all files.
Any idea?

2.) SMTP proxy
I have a special SMTP Antispam and antivirus proxy server, setup only for my web servers to send mail through it. On my Windows servers I have PHP.INI configured:
Code:

[mail functions]
SMTP = 1.2.3.4
smtp_port = 587

And it works fine.
But not on this Linux server - from mail.info log, that server is trying to contact destination SMTP directly.

I have edited PHP.INI in both locations:
/etc/php5/cgi/php.ini
/etc/php5/apache2/php.ini
Weird is, that when I print phpinfo(), I see only user-specific PHP is loaded:
Configuration File (php.ini) Path /etc/php5/cgi
Loaded Configuration File /var/www/conf/web11/php.ini

Any idea what I am doing wrong?


All times are GMT +2. The time now is 02:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.