HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Squirrelmail receiving mail (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=61336)

wlee1970 8th April 2013 03:17

Squirrelmail receiving mail
 
I have tried to figure out why i cannot receive email back to my box, i use dyndns for my box, i used hostname and hostname -f and it comes up fever.dyndns.info, when i try to send email back to my box by using my gmail account i get a delivery error back to my gmail account.

here is my mail.log
Quote:

tail -n 15 /var/log/mail.log
Apr 7 21:13:43 fever postfix/smtps/smtpd[2089]: warning: TLS library problem: 2089:error:2006D080:BIO routines:BIO_new_file:no such file:bss_file.c:172:
Apr 7 21:13:43 fever postfix/smtps/smtpd[2089]: warning: TLS library problem: 2089:error:0B084002:x509 certificate routines:X509_load_cert_crl_file:system lib:by_file.c:274:
Apr 7 21:13:43 fever postfix/smtps/smtpd[2089]: connect from mail-wi0-f178.google.com[209.85.212.178]
Apr 7 21:13:43 fever postfix/smtps/smtpd[2089]: warning: Wrapper-mode request dropped from mail-wi0-f178.google.com[209.85.212.178] for service smtp. TLS context initialization failed. For details see earlier warnings in your logs.
Apr 7 21:13:43 fever postfix/smtps/smtpd[2089]: disconnect from mail-wi0-f178.google.com[209.85.212.178]
Apr 7 21:15:03 fever dovecot: imap-login: Login: user=<cid>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, mpid=2096, secured
Apr 7 21:15:03 fever dovecot: imap(cid): Disconnected: Logged out bytes=79/681
Apr 7 21:17:35 fever dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: cannot load Certificate Authority data: disabling TLS support
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: warning: TLS library problem: 2104:error:02001002:system library:fopen:No such file or directory:bss_file.c:169:fopen('/etc/ssl/certs/cacert.pem','r'):
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: warning: TLS library problem: 2104:error:2006D080:BIO routines:BIO_new_file:no such file:bss_file.c:172:
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: warning: TLS library problem: 2104:error:0B084002:x509 certificate routines:X509_load_cert_crl_file:system lib:by_file.c:274:
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: connect from localhost[127.0.0.1]
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: warning: Wrapper-mode request dropped from localhost[127.0.0.1] for service smtp. TLS context initialization failed. For details see earlier warnings in your logs.
Apr 7 21:17:37 fever postfix/smtps/smtpd[2104]: disconnect from localhost[127.0.0.1]



anybody have a good answer on this hehe

Thanks,
Wlee1970

wlee1970 9th April 2013 00:19

help
 
Am i asking the wrong questions on the matter at hand? It seems i am not getting any response. i have looked in the search, nothing comes up what i am looking for. That is why I am asking here.

till 9th April 2013 22:08

There is a postfix configuration problem, the ssl cert /etc/ssl/certs/cacert.pem is missing.

wlee1970 9th April 2013 22:18

Quote:

Originally Posted by till (Post 295601)
There is a postfix configuration problem, the ssl cert /etc/ssl/certs/cacert.pem is missing.

I am actually new to the mail setup, could ya give me examples on how I would do it.

Thanks
Wlee1970

till 9th April 2013 22:30

Which guide did you use to setup the server and did you use a additional guide to create the cacert.pem ssl file?

wlee1970 9th April 2013 22:50

Quote:

Originally Posted by till (Post 295606)
Which guide did you use to setup the server and did you use a additional guide to create the cacert.pem ssl file?

The_Perfect_Server_-_Ubuntu_12_04_LTS_(Apache2_BIND_Dovecot_ISPConfig_ 3__VirtualBox_Image

and https://help.ubuntu.com/community/Postfix i didn't use SASL on this.

wlee1970 9th April 2013 22:52

is it possible i cannot telnet into

root@fever:/# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain.
Escape character is '^]'.
Connection closed by foreign host.

would be the cause on top of the TLS certification error?

Or is that a whole different issue.


All times are GMT +2. The time now is 08:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.