HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=25)
-   -   repquota bug (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=61002)

almere 18th March 2013 08:34

repquota bug
 
Hello %username%

I have ispconfig 3. When i look to harddisk quota, i see that it is TOTALLY wrong ... A website hase files for 20 gb ( in web directory ) , but the system shows 15.5 MB . The same stuff happens with repquota -ag ...

du -hs /var/www/clients/client1/web15/web/ shows ~22GB

So any ideas about it?
Please...

till 18th March 2013 11:25

Most likely the files are just owned by the wrong user. Ensure that all files are owned by the user of the website.

almere 18th March 2013 11:36

Hey Till,

I gust checked it.

here it is:

clients directory owned by root
client1 directory owned by root
web36 directory owned by root
web directory owned by web36 (client1 group)
all files in web directory are owned by web36 (client1 group)

So it's not a problem, i guess?

almere 18th March 2013 17:08

Please? Somebody?

almere 18th March 2013 19:11

Sorry guys. My bad.

In my case i forgot to add some flags to the partition (usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfm t=vfsv0 , i had default :mad: ). So this was my fix. In all other cases, you can fix it with this thread: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=24366 , i think. But backup your stuff first :P

Solved.


All times are GMT +2. The time now is 05:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.