HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   bind9 slave server. (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=60910)

SamTzu 11th March 2013 18:47

bind9 slave server.
 
I'm testing a secondary dns built with this howto slave server setup but I ran in to interesting problem.

I can lookup all the domains when I'm on ns2 using this command
Quote:

dig @ns2 example.com.
That works fine. How ever I cant lookup anything from any other host.

Why would bind9 only answer from localhost?

SamTzu 13th March 2013 07:10

Let me rephrase that.
How can I change "named" to listen on 0.0.0.0?

Now it's only listening on these ports...

Quote:

tcp 0 0 10.10.103.126:53 0.0.0.0:* LISTEN 16905/named
tcp 0 0 127.0.0.2:53 0.0.0.0:* LISTEN 16905/named
tcp 0 0 127.0.0.1:53 0.0.0.0:* LISTEN 16905/named
tcp 0 0 127.0.0.1:953 0.0.0.0:* LISTEN 16905/named
tcp6 0 0 :::53 :::* LISTEN 16905/named
tcp6 0 0 ::1:953 :::* LISTEN 16905/named

SamTzu 19th March 2013 23:45

The how to link was wrong.
It's this...
http://www.howtoforge.com/installing...th-ispconfig-3

SamTzu 20th March 2013 00:32

I figured it out.
It was OpenVZ virtualization that was the problem.
I had to create a veth network device interface before I could get Bind to listen properly.

SamTzu 20th March 2013 08:18

I have a question.
If I were to implement this on a new DNS slave server, should I manually copy the dns_* related database tables first?
So that all the records on the dns_ tables are identical on all the DNS servers?


All times are GMT +2. The time now is 01:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.