HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Port 25 blocked by ISP (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=60606)

skoena 18th February 2013 20:35

Port 25 blocked by ISP
 
My ISP blocks port 25.
What's the best way to get around this?

edge 18th February 2013 20:49

Use port 587

See: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=54776

skoena 19th February 2013 08:04

Tnx,
So the only thing I have to do is

Uncomment?
Quote:

submission inet n - - - - smtpd
and restart Postfix?

How should I test it?

edge 19th February 2013 09:05

if you are not using a firewall than that is all you will need to do on the server.

Make sure that you setup the client to use the SMTP port 587 instead of port 25

skoena 19th February 2013 16:16

Port 587 is open, checked by http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
Postfix restarted.

Test with (squirrel) webmail but email is not delivered yet?

skoena 19th February 2013 22:14

Quote:

Feb 19 21:11:02 web01 postfix/smtpd[7131]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Feb 19 21:11:02 web01 postfix/smtpd[7131]: 92D5940C49F: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
Feb 19 21:11:02 web01 postfix/cleanup[7063]: 92D5940C49F: message-id=<20130219201102.12C8740C4A3@localhost>
Feb 19 21:11:02 web01 postfix/smtpd[7131]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Feb 19 21:11:02 web01 postfix/qmgr[7025]: 92D5940C49F: from=<root@domain>, size=1106, nrcpt=1 (queue active)
Feb 19 21:11:02 web01 amavis[6451]: (06451-03) Passed CLEAN, <root@domain> -> <root@domain>, Message-ID: <20130219201102.12C8740C4A3@localhost>, mail_id: M6Yq-vaLEwKE, Hits: -2.193, size: 661, queued_as: 92D5940C49F, 571 ms
Feb 19 21:11:02 web01 postfix/smtp[7064]: 12C8740C4A3: to=<root@domain>, orig_to=<root>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=0.8, delays=0.22/0/0/0.57, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=06451-03, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 92D5940C49F)
Feb 19 21:11:02 web01 postfix/qmgr[7025]: 12C8740C4A3: removed
Feb 19 21:11:02 web01 postfix/local[7132]: 92D5940C49F: to=<root@domain>, relay=local, delay=0.16, delays=0.09/0.02/0/0.05, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to mailbox)
It looks like mail is sent but it's not arrived in the mailbox?

skoena 20th February 2013 12:32

Are there any things I can check, config or test?

skoena 20th February 2013 18:23

Changed Squirrelmail
Quote:

/usr/sbin/squirrelmail-configure
to use smtp port 587 but still messages don't arrive to destination.

falko 22nd February 2013 14:16

Did you configure an email account in ISPConfig?

What's in /etc/postfix/master.cf? What's the output of
Code:

netstat -tap
?

skoena 12th March 2013 08:03

I'm trying to use smtp2go and critsend as relay smtp service.

The servers queue is very full and a lot of mail get's send. But the biggest problem that a lot of mails get bounced (and the services disable my account)

Quote:

554 5.7.1 <root@mail.myserver.com>: Relay access denied
What can I do about this?


All times are GMT +2. The time now is 19:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.