HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Autoresponder won't work (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=60164)

teratoon 8th January 2013 18:20

Autoresponder won't work
 
Hallo

Im new with ISPconfig, pretty much fresh install(last stable version),emailing is working, but seems that email autorespondner won't work. i made a mailbox enabled autoresponder but i can't get autorespond. What to check and how to troubleshoot ? Mail log says that email is succesfully transfered to inbox.

Raiko

teratoon 9th January 2013 20:03

any clue ?

till 9th January 2013 21:51

Check the mail.log. Also a autoresponder is set only once, so if you try to test it, you will only get one answer for the first email that you send.

teratoon 9th January 2013 22:45

Here is log:

Jan 9 22:35:09 icehost postfix/qmgr[3760]: C44A7C1A4E: from=<teratoon@gmail.com>, size=1662, nrcpt=1 (queue active)

Jan 9 22:35:10 icehost postfix/cleanup[21236]: 3A1EDC1A56: message-id=<CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.co m>

Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: 3A1EDC1A56: from=<teratoon@gmail.com>, size=2192, nrcpt=1 (queue active)

Jan 9 22:35:10 icehost amavis[11296]: (11296-19) Passed CLEAN, LOCAL [10.10.10.1] [10.10.10.1] <teratoon@gmail.com> -> <raiko@motoprofid.ee>, Message-ID: <CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.co m>, mail_id: 0gIoJgza3jIe, Hits: -2.998, size: 1662, queued_as: 3A1EDC1A56, dkim_id=@gmail.com, 1306 ms
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/smtp[21239]: C44A7C1A4E: to=<raiko@motoprofid.ee>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=1.9, delays=0.45/0.03/0.02/1.4, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 3A1EDC1A56)
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: C44A7C1A4E: removed

Jan 9 22:35:10 icehost dovecot: lda(raiko@motoprofid.ee): sieve: msgid=<CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.co m>: stored mail into mailbox 'INBOX'
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/pickup[19702]: B921FC1A5E: uid=5000 from=<>
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/cleanup[21236]: B921FC1A5E: message-id=<dovecot-sieve-1357763710-595687-0@icehost.iceit.lan>
Jan 9 22:35:10 icehost dovecot: lda(raiko@motoprofid.ee): sieve: msgid=<CAKfiLE+yXUeEt-9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.co m>: sent vacation response to <teratoon@gmail.com>
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/pipe[21248]: 3A1EDC1A56: to=<raiko@motoprofid.ee>, relay=dovecot, delay=0.53, delays=0.18/0.09/0/0.26, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via dovecot service)
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: 3A1EDC1A56: removed
Jan 9 22:35:10 icehost postfix/qmgr[3760]: B921FC1A5E: from=<>, size=662, nrcpt=1 (queue active)
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtpd[21245]: connect from localhost[127.0.0.1]
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtpd[21245]: AB386C1A56: client=localhost[127.0.0.1]
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/cleanup[21236]: AB386C1A56: message-id=<dovecot-sieve-1357763710-595687-0@icehost.iceit.lan>
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtpd[21245]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/qmgr[3760]: AB386C1A56: from=<>, size=1100, nrcpt=1 (queue active)
Jan 9 22:35:11 icehost amavis[19150]: (19150-03) Passed CLEAN, <> -> <teratoon@gmail.com>, Message-ID: <dovecot-sieve-1357763710-595687-0@icehost.iceit.lan>, mail_id: nLRtZMPRIaLa, Hits: -1.901, size: 662, queued_as: AB386C1A56, 955 ms
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtp[21239]: B921FC1A5E: to=<teratoon@gmail.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=1, delays=0.04/0/0.02/0.95, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as AB386C1A56)
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/qmgr[3760]: B921FC1A5E: removed
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/smtp[21253]: AB386C1A56: to=<teratoon@gmail.com>, relay=mail.wavecom.ee[80.79.112.3]:25, delay=0.2, delays=0.02/0.03/0.02/0.12, dsn=2.0.0, status=sent (250 OK id=1Tt2N6-00060j-CQ)
Jan 9 22:35:11 icehost postfix/qmgr[3760]: AB386C1A56: removed


Here it is ::: 9W3ivUHeuFeNkSmq7O1Vkr61UMtSn_KBPurw@mail.gmail.co m>: sent vacation response to <teratoon@gmail.com>

but i still don't get response back.

falko 10th January 2013 19:28

Did you check Gmail's spam folder?

Please check if your server is blacklisted: http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx

teratoon 10th January 2013 20:21

already checked a spam folder, nothing. Blacilist check is also clean.
I don't believe also our ISP relay blocks, otherwise would this seeable in logs.
We have 10 websites and more email accounts and email is working well. Nothing suspicous also ouer Fortinet Firewall, all needable ports are open.
What and where i can doublecheck config files what is related with autorespondig ?


Thnx
Raiko.

till 10th January 2013 22:25

According to the postfix log, the autoresponse message was successfully sent to gmail. If you use dovecot, then the autoresponder is defined in the .sieve file of the mail account in /var/vmail/domain.tld/user/

teratoon 11th January 2013 13:59

everything seems normal:

require ["fileinto", "regex", "date", "relational", "vacation"];


# Move spam to spam folder
if header :contains "X-Spam-Flag" "YES" {
fileinto "Junk";
# Stop here so that we do not reply on spams
stop;
}



keep;

################################################## ###############
# Autoreply
################################################## ###############

# Move spam to spam folder
if header :contains "X-Spam-Flag" "YES" {
fileinto "Junk";
# Stop here so that we do not reply on spams
stop;
}

if allof(currentdate :value "ge" "iso8601" "2013-01-11T13:00:00", currentdate :value "le" "iso8601" "2013-01-13T00:00:00") {
vacation :days 1
:subject "Out of office reply"

"Puhkan";
}

till 11th January 2013 21:15

Thats ok and according to the log file, the mail ahs been sent. Have you tried to send a message from a different account that is not hosted at gmail, e.g. a second account of your server, to see if you receive a answer there.

teratoon 15th January 2013 09:23

It works when i send from account what is hosted in the same server but from outside, example from my work email or gmail, it won't. Weird.


All times are GMT +2. The time now is 20:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.