HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Spamassassin settings (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=59775)

ikt 3rd December 2012 07:12

Spamassassin settings
 
Hi,

If I wish to change a value of a score in spamassassin, where does one change this?

I have changed in /root/.spamassassin/user_prefs to no avail.

Many thanks

till 3rd December 2012 09:57

You changed it in the spamassassin file of the root user, but root is not running spamassassin so this file is never read. Change it in /etc/spamassassin/local.cf instead.

ikt 3rd December 2012 10:55

Quote:

Originally Posted by till (Post 289142)
You changed it in the spamassassin file of the root user, but root is not running spamassassin so this file is never read. Change it in /etc/spamassassin/local.cf instead.

thanks :):)

ikt 3rd December 2012 17:58

Still not picking it up.

score RCVD_IN_BRBL_LASTEXT 5.0
score URIBL_PH_SURBL 5.0
score URIBL_BLACK 5.0
score URIBL_DBL_SPAM 3.0

is what I added to /etc/spamassassin/local.cf

and URIBL_PH_SURBL=0.61 is what came through on the test email.

Any ideas?

till 3rd December 2012 18:13

Did you restart amavisd after you changed the values?

ikt 3rd December 2012 18:27

Quote:

Originally Posted by till (Post 289173)
Did you restart amavisd after you changed the values?

Yup, then rebooted the whole server just to be sure.

edit:

amavisdebug
localcf

If these help.

edit edit: I mean I can see it picking up the rules correctly, so I don't understand where it's going wrong ... it's now working...

o_O

edit edit edit edit: ok the fix is you make a file called 90_myrules.cf in /etc/spamassassin with your scores in it, then reboot spamassassin and amavis.


All times are GMT +2. The time now is 04:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.