HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Ubuntu 12.10 (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=59756)

coffeecup 1st December 2012 08:24

Ubuntu 12.10
 
Hi there people how are you ?
My name is Mark and im new to the forums,i am also new at linux in general and servers also.

i have been trying to follow
The Perfect Server - Ubuntu 12.10 (Apache2, BIND, Dovecot, ISPConfig 3)


And would aprciate some help if possible

It is most proberly somthing simple but i have trie dal sorts to try and sort it.

i am doing the following

vi /etc/network/interfaces


i delete everythign that is there. then replace it with

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.100
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0
broadcast 192.168.0.255
gateway 192.168.0.1
dns-nameservers 8.8.8.8 8.8.4.4


I am with bt buissness and have 5 static ips and have a bt home hub 3

im a bit confused as to what i put in the information below

iface eth0 inet static
address 217.44.79.241 <<i put my static ip here ?
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0 <<no idea what i put here
broadcast 192.168.0.255 <<no idea what i put here
gateway 192.168.0.1 <<no idea what i put here
dns-nameservers 62.6.40.162 194.74.65.69 <<



All help would be greatfull

coffeecup 1st December 2012 19:03

No one can help me ?

falko 2nd December 2012 13:02

Quote:

Originally Posted by coffeecup (Post 289003)
im a bit confused as to what i put in the information below

iface eth0 inet static
address 217.44.79.241 <<i put my static ip here ?
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0 <<no idea what i put here
broadcast 192.168.0.255 <<no idea what i put here
gateway 192.168.0.1 <<no idea what i put here
dns-nameservers 62.6.40.162 194.74.65.69 <<



All help would be greatfull

Did your ISP give you some network details (such as gateway, network, etc.)?


All times are GMT +2. The time now is 02:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.