HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   setquota: Not setting block grace time on because softlimit is not exceeded (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=59224)

vaio1 24th October 2012 09:03

setquota: Not setting block grace time on because softlimit is not exceeded
 
Hi guys,

I have discovered that some clients in my host have exceeded the limit set for the traffic but ISPConfig doesn't block them.

In the meanwhile I have seen in the system log this message:

setquota: Not setting block grace time on /dev/disk/by-uuid/5376739d-9145-48f8-bf8a-f583671aea20 because softlimit is not exceeded.

So I have tried to debug the cron php code and I have found an error in the traffic quota calculation. This is the snipped code that I have get from the cron_daily.php

Line: 434
$web_traffic = (int)$tmp['total_traffic_bytes']/1024/1024;

result:
traffic_quota: 12000
total_traffic: 17228142008
web_traffic: 2047.9999990463 :confused:

In this situation the user will be not Blocked by the server for the quota exceeded!

change it in:

$web_traffic = round($tmp['total_traffic_bytes']/1024/1024);

result:
traffic_quota: 12000
total_traffic: 17218633650
web_traffic: 16421 :)

this solve the problem.


Furthermore where have I to set the Traffic Quota Lock option in the administration panel?

Array
(
[sys_groupid] => 136
[domain_id] => 3847
[domain] => mydomain.com
[traffic_quota] => 12000
[traffic_quota_lock] => n
)

At the end I have discovered that if I disable a website ticking off the active option checkbox the websites don't go offline.

thanks

falko 25th October 2012 11:58

I've added this to our bugtracker, so we will check that.

till 25th October 2012 12:28

You mix up a few things here, setquota is for harddisk quota and not related to traffic quota in any way.

Regarding the web traffic calculation, we will check that.

Quote:

Furthermore where have I to set the Traffic Quota Lock option in the administration panel?
Nowhere, this is a internal setting of the traffic quota system and not to be changed manually.

Quote:

At the end I have discovered that if I disable a website ticking off the active option checkbox the websites don't go offline.
Off course, if the website is disabled, it does not make any sense to disable it twice. Or how shall be a website become more offline when it is already offline.


All times are GMT +2. The time now is 22:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.