HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Can't receive eMails (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=58700)

Quasdunk 12th September 2012 23:39

Can't receive eMails
 
First of all, thank you for this purely awesome HowTo: http://www.howtoforge.com/perfect-se...ot-ispconfig-3

I've followed it step by step from scratch for several times now, but I still can't figure out what causes this one problem: I can't receive emails. I can send them (with Squirrelmail or Thunderbird), but I can not receive any.

In ISPConfig: I've created a domain, I have created a mailbox and so on... It actually seems to work well, but here's what mail.log says about incoming emails:

Code:

Sep 12 22:06:03 j31256 postfix/local[17644]: 336741AF8:
to=<info@mydomain.net>,
relay=local, delay=0.03,
delays=0.01/0.01/0/0.01,
dsn=5.1.1,
status=bounced (unknown user: "info")

And no, there actually is no Linux-user called "info", but I've created a corresponding mailbox in ISPConfig, so it should still work... but it doesn't. It also does not work properly for existing Linux-users.

Any ideas would be really appreciated!

zebras 13th September 2012 00:04

Same Problem.
 
I have same problem. This is my mail.log:
Quote:

Sep 12 23:55:01 server postfix/smtp[4275]: connect to gmail-smtp-in.l.google.com[173.194.70.26]:25: Connection timed out
Sep 12 23:55:01 server postfix/smtp[4275]: connect to alt1.gmail-smtp-in.l.google.com[2a00:1450:400c:c05::1b]:25: Network is unreachable
Sep 12 23:55:02 server dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Sep 12 23:55:02 server dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Sep 12 23:55:02 server postfix/smtpd[4301]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Sep 12 23:55:02 server postfix/smtpd[4301]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Sep 12 23:55:02 server postfix/smtpd[4301]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Sep 12 23:55:31 server postfix/smtp[4275]: connect to alt1.gmail-smtp-in.l.google.com[173.194.71.27]:25: Connection timed out
Sep 12 23:55:31 server postfix/smtp[4275]: connect to alt2.gmail-smtp-in.l.google.com[2607:f8b0:400e:c01::1a]:25: Network is unreachable
Sep 12 23:55:31 server postfix/smtp[4275]: D473D6231A1: to=, relay=none, delay=5212, delays=5152/0.05/60/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to alt2.gmail-smtp-in.l.google.com[2607:f8b0:400e:c01::1a]:25: Network is unreachable)
Sep 12 23:59:31 server postfix/qmgr[2631]: 1D40A623300: from=, size=1389, nrcpt=1 (queue active)
Sep 12 23:59:32 server postfix/smtp[4346]: connect to gmail-smtp-in.l.google.com[2a00:1450:400c:c05::1a]:25: Network is unreachable

pititis 13th September 2012 02:06

@Quasdunk

postfix/local...

Postfix is trying to send email to the local system user info, maybe email from some daemon running in your system.

Try to edit /etc/aliases and add:

Quote:

info: email@domain.tld
And run:

Quote:

newaliases
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@zebras

You can't connect to the remote server. Reasons are firewall issue or your isp is blocking the port 25. Check your firewall, open port 25 and test again.

Final step is asking your isp

Cheers

zebras 13th September 2012 08:52

I scanned ports with port scanner:

Scanning ports on 78.61.112.147

78.61.112.147 is responding on port 25 (smtp)

and as I can see port 25 is opened....

Quasdunk 13th September 2012 12:44

@pititis
Thank you for your answer. But this does not quite solve the problem. The incoming email does not bounce now and is put into the mailbox of the specified local system user (/var/spool/mail/username).
This is not what I want. I have created virtual Mailboxes in ISPConfig and I want those emails to go there.

With Thunderbird, for instance, I can only log in (via IMAP) with the username and password of the virtual Mailboxes created in ISPConfig, but not with the credentials of local users. So this works fine for outgoing emails, and I can also send emails from those Mailboxes.
But how can I tell Postfix / SMTP not to handle incoming emails on their own but to ask ISPConfig what to do?

Quasdunk 13th September 2012 14:48

[solved]
 
I've actually solved the problem thanks to this post: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=49586

The solution:
In my /etc/postfix/main.cf, I've changed
Code:

mydestination = mydomain.net, localhost, localhost.localdomain
to
Code:

mydestination = localhost, localhost.localdomain
Thank you!


All times are GMT +2. The time now is 19:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.