HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Postfix/Courier/Mysql/Squirrelmail slow! (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=58266)

abrichr 15th August 2012 00:58

Postfix/Courier/Mysql/Squirrelmail slow!
 
Hello,

I followed the guide at http://www.howtoforge.com/virtual-us...untu-12.04-lts, and after much searching and tweaking, was finally able to get it up and running.

I currently have two accounts set up, sales@abc.com and andrew@abc.com. Both accounts are able to receive and send mail to/from each other through squirrelmail.

However, after having set everything up, the server is responding significantly slower than previously. Furthermore, several alarming lines that keep reappearing in /var/mail/mail.log:

Code:

amavis[27187]: (27187-14) (!)ClamAV-clamd: Can't connect to UNIX socket /var/run/clamav/clamd.ctl: Connection refused, retrying (2)

amavis[27187]: (27187-14) (!)ClamAV-clamd av-scanner FAILED: run_av error: Too many retries to talk to /var/run/clamav/clamd.ctl (Can't connect to UNIX socket /var/run/clamav/clamd.ctl: Connection refused) at (eval 100) line 375.\n

amavis[27187]: (27187-14) (!!)WARN: all primary virus scanners failed, considering backups

amavis[32136]: Net::Server: Ran out of accept retries!

amavis[27187]: (27187-14) (!)ClamAV-clamscan av-scanner FAILED: /usr/bin/clamscan KILLED, signal 9 (0009) at (eval 100) line 596.

amavis[27187]: (27187-14) (!!)TROUBLE in check_mail: virus_scan FAILED: AV: ALL VIRUS SCANNERS FAILED

amavis[27187]: (27187-14) (!)PRESERVING EVIDENCE in /var/lib/amavis/tmp/amavis-20120814T220242-27187

Failed to connect to socket /tmp/fam--

Regarding the second line, the file does at least exist:

Code:

# ls -alh /var/run/clamav/clamd.ctl
srw-rw-rw- 1 clamav clamav 0 Aug 14 21:56 /var/run/clamav/clamd.ctl

Regarding the last line, I found a post at http://serverfault.com/questions/319...socket-tmp-fam. I changed the primary group of user 'vmail' to 'vmail' with the following command:

Code:

usermod -g vmail vmail
And then restarted postfix and courier, with no change in behaviour.

Any help would be appreciated!

abrichr 15th August 2012 01:04

I restarted the server, and it doesn't seem as if there are any more problems relating to amavis or clam. However, the server is still quite slow, and these lines appear very frequently in /var/log/mail.log:


Code:

imapd: Failed to connect to socket /tmp/fam--
imapd: last message repeated 5 times


falko 15th August 2012 14:25

Does the server have enough RAM? I think it should have at least 1GB.

abrichr 15th August 2012 16:42

It only has 512MB. I could certainly upgrade it, but that doesn't address the error in the logfile...

falko 16th August 2012 10:23

Why not? It is possible that services don't work correctly if there's not enough RAM.


All times are GMT +2. The time now is 16:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.