HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Delay problem after ISPconfig 3 update (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=58073)

iceradish 25th July 2012 10:23

Delay problem after ISPconfig 3 update
 
Can someone please help me with this strange problem? We recently did a minor update on our ISPconfig 3. After the update, we found that anything we modified or newly added in ISPconfig, such as, add new email account, create a new DNS record, change user's email password or enable an vacation message etc. It will take at least 1 hour or hours to apply the changes.

Does anyone has or had the same problem before? Please help!

Thank you!

till 25th July 2012 11:15

This might be caused by wrong crontab settings or by a lock file that has not been removed correctly. Please post the output of:

crontab -l

and

ls -la /usr/local/ispconfig/server/temp/

iceradish 26th July 2012 18:44

Thank you Till!

Here is "crontab -l"
* * * * * /usr/local/ispconfig/server/server.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log
30 00 * * * /usr/local/ispconfig/server/cron_daily.sh > /dev/null 2>> /var/log/ispconfig/cron.log


Here is "ls -la /usr/local/ispconfig/server/temp/" result,
drwxr-x--- 2 ispconfig ispconfig 4096 2012-07-26 09:42 .
drwxr-x--- 13 ispconfig ispconfig 4096 2012-06-11 04:31 ..
-rw-r--r-- 1 root root 0 2012-07-26 09:30 .ispconfig_lock
-rw------- 1 root root 231 2012-07-26 09:42 rescue_module_serverconfig.ser.txt

till 26th July 2012 19:01

run:

rm -f /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock

and check if its works then.

iceradish 27th July 2012 08:14

This is what I have tried.

1. I have created an new email account before delete ".ispconfig_lock" file, then right away, I tried to login to the webmail using this new email account. It failed

2. I deleted ".ispconfig_lock", tried right away to login via the webmail. It works

3. I tried to create another email account, then tried to login via the webmail. It failed again.

any idea? thank you in advance!!!

till 27th July 2012 09:03

1) You have to wait until the job in the jobqueue in the ispconfig monitor is gone (finished). When you try it before, it cant work of course. It takes about one minute.

Quote:

any idea? thank you in advance!!!
http://www.howtoforge.com/forums/sho...25&postcount=4


All times are GMT +2. The time now is 19:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.