HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Email import, empty jobqueue (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=55954)

kiddiak 27th January 2012 18:11

Email import, empty jobqueue
 
Hi,

apparently copying /var/vmail and importing mail_domain and mail_user tables in mysql ( change server ID etc. ) is not enough for everything to work. mail users and domains work 100% but when I go to ispconfig -> Email -> Domain, in "Server" there is no server attached to each domain, when I create a new domain in ispconfig it's the only one that has, in my case mail-01.domain.tld as Server. And therefor if I create a mailbox for the newly created domain it's processing my requests normally to the jobqueue and everything runs fine but not for the imported one's, nothing gets processed to the jobqueue :o

This is not a big deal when I have 10 domains, where I can recreate the domains and mailboxes and lastly copy over /var/vmail but if I have 100 domains and my primary mail server crashes.. I'll need a quick importing solution. Any experience on this? :)

kiddiak 28th January 2012 12:14

anyone ?
 
anyone? had the same problem with spamfilter users, when I imported spamfilter users, they had no server assigned, and therefor spamfiltering was not working until I manually created them in ispconfig.

falko 28th January 2012 12:47

Did you copy the whole ISPConfig db, or just parts?

kiddiak 28th January 2012 23:10

just the tables mail_domain, mail_forwarding and mail_user

falko 29th January 2012 12:29

I think that's the problem - some IDs in the copied tables don't match the IDs in other tables.


All times are GMT +2. The time now is 13:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.