HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Centos 5.x, SVN & Apache (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=55912)

sfunk1x 25th January 2012 05:36

Centos 5.x, SVN & Apache
 
Hey all,


I'm having a heck of a time getting subversion to work with my Centos 5.x & Apache setup. It seems as though I can import when I'm at console, but when I try to connect to the server form my workstation (to make a commit via subclipse), I get a lot of 403 errors showing up in the logs. let me break it down in steps:


Version: 2.6.18-164.6.1.el5xen GNU/Linux

/etc/httpd/conf.d/subversion.conf:


Code:

LoadModule dav_svn_module    modules/mod_dav_svn.so
LoadModule authz_svn_module  modules/mod_authz_svn.so

<Location /repos>
              DAV svn
        SVNParentPath /var/www/html/www.sfunk1x.com/svn
#        SVNParentPath /svn/repos
        AuthType Basic
        AuthName "sfunk1x repos"
        AuthUserFile /var/www/html/www.sfunk1x.com/svn/repos/conf/passwd
        Require valid-user
</Location>

I used svnadmin to create the repos folder underneath /var/www/html/www.sfunk1x.com/svn. I chown'd apache.apache to svn -R. I also set chmod 775 to repos -R.

I used htpasswd to create the passwd file in /var/www/html/www.sfunk1x.com/svn/repos/conf.

When I attempt a checkin or checkout from http://www.sfunk1x.com/repos/Java1_Ch8, I get the following errors:

Code:

svn: E000002: Unable to connect to a repository at URL 'http://www.sfunk1x.com/repos/Java1_Ch8'
svn: E000002: Could not open the requested SVN filesystem

When I perform a checkin or checkout locally (on the server) via the /tmp folder, everything works fine. The webserver seems to be working fine (all the virtual hosts are responding), so I'm at a loss as to what is wrong. Even when i disable the authentication, the same errors pop up.

From the www.sfunk1x.com-error_log:

Code:

[Sat Jan 21 20:39:25 2012] [error] [client 98.246.142.37] (20014)Internal error: Can't open file '/svn/repos/Java1_Ch8/format': No such file or directory
[Sat Jan 21 20:39:25 2012] [error] [client 98.246.142.37] Could not fetch resource information.  [500, #0]
[Sat Jan 21 20:39:25 2012] [error] [client 98.246.142.37] Could not open the requested SVN filesystem  [500, #2]
[Sat Jan 21 20:39:25 2012] [error] [client 98.246.142.37] Could not open the requested SVN filesystem  [500, #2]

From the www.sfunk1x.com-access_log:

Code:

98.246.142.37 - - [21/Jan/2012:20:39:18 -0800] "OPTIONS /repos/Java1_Ch8 HTTP/1.1" 401 481
98.246.142.37 - sfunk1x [21/Jan/2012:20:39:25 -0800] "OPTIONS /repos/Java1_Ch8 HTTP/1.1" 500 234

I'm really at a loss here. Anyone have any ideas as to where I should start looking? I appreciate any help thrown my way!


All times are GMT +2. The time now is 01:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.