HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   vmware image issues+fixes (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=55824)

ctql 18th January 2012 17:46

vmware image issues+fixes
 
Hi,
I'm trying to use the vmware images included with the paid account but have run into problems. I think these things should be covered on http://www.howtoforge.com/import_vmware_images

Specifically, this is for:
The Perfect Server - CentOS 6.2 x86_64 With Apache2 [ISPConfig 3] (x86_64)
http://www.howtoforge.com/download.php?id=6626_0

1. The keyboard layout is set to German. This is great if you're Falko but for the rest of us reading a site that's in English I think we all expect an English keyboard layout. I tried to do "yum install system-config-keyboard" but that brings me to #2.

2. Why not set the images to use DHCP? Using vim to edit the /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 file with the wrong keyboard layout is a guessing game. Here's the key for anyone else that runs into these problems:

y=z
z=y
/=-
shift 7=/
shift .=:

Additional notes:
When using VMWare Fusion select I moved this image NOT copied. If you select copied the NIC doesn't show up.


All times are GMT +2. The time now is 04:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.