HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   phpmyadmin not working (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=55698)

belleview 10th January 2012 00:36

phpmyadmin not working
 
Hello,

I have an Ubuntu 11.04 fresh installation following the perfect server guide with a new ispconfig 3.0.4 installation.

It looks like everything is working fine except for phpmyadmin, tried several solutions mentioned in other posts but it's not working with numeric or domain urls.

Any help would be appreciated!

Thanks in advance!

belleview 10th January 2012 07:26

Update with browser info!
 
Firefox shows this error message:

Not Found

The requested URL /phpMyAdmin was not found on this server.

on this link:

https://[Domainname]:8080/phpMyAdmin
This link was selected by clicking on the icon in ispconfig

IE shows this error message:

Kan de webpagina niet vinden
HTTP 404
Meest waarschijnlijke oorzaken:
•U hebt het adres mogelijk verkeerd getypt.
•Als u op een koppeling hebt geklikt, is deze mogelijk verouderd.
Mogelijke acties:
Geef het adres opnieuw op.
Ga terug naar de vorige pagina
Ga naar en zoek de gewenste informatie.
Meer informatie

https://[Domainname]:8080/sites/data...admin.php?id=6
This link was selected by clicking on the icon in ispconfig

The weird thing here is that both browsers use different links when clicking on the same icon

till 10th January 2012 08:40

Can you access phpmyadmin by IP address? Example:

http://123.123.123.123/phpmyadmin

belleview 10th January 2012 08:47

error when trying
 
firefox

Not Found

The requested URL /phpMyAdmin was not found on this server.
Apache/2.2.17 (Ubuntu) Server at [url] Port 80

till 10th January 2012 08:50

Pölease install phpmyadmin with:

sudo apt-get install phpmyadmin

belleview 10th January 2012 08:53

reinstall phpmyadmin
 
phpmyadmin is the most recent version...

Nothing gets updated

till 10th January 2012 10:28

Then you might have not configured phpmyadmin for apache during installation. Run:

dpkg-reconfigure phpmyadmin

and select that apt shall configure it for apache2.

belleview 10th January 2012 21:26

that did the trick!

Thank you very much...

globetrotter 31st January 2012 18:46

same problem
 
hey there i've got the same problem. i tried everything above. didnt work. i've got a fresh multiserver setup exactly as described in the toturial for debian squeeze. only difference i've selected port 80 instead of 8080 and i manually edited the 000-ispconfig.vhost. i added a ServerName.
any ideas ?


All times are GMT +2. The time now is 14:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.