HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   really slow website access (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=5554)

itgroup 16th July 2006 06:05

really slow website access
 
Hi,
just wondering if someone can give me a few clues here. I have had ispconfig running succesfully on a CentOS system now for over a month. All is going well, however access to websites that are being hosted on the server are very slow to show up.
I have a pretty powerful server - P4 3ghz with 2GB RAM and fast SATA HDD, with Intel fast 100 NIC, so I do not think it is hardware. My DSL connection is 1.5mb/256 - so that should be ok too.
I am hosting 12 sites, so not a lot and the traffic to them is not that much either. But when you try to browse any of the sites (from outside my LAN of course), they are quite slow to load. These sites are not graphically intensive either.
My logs do not show anything out of the normal.
So, is there a way to 'tune' ispConfig or something else I can try to speed up access?
Also, it is slow for FTP as well.
thanks
Steve

TheRudy 16th July 2006 10:20

Maybe i'm wrong but it sounds like your connection. I had previous server on 1/125 adsl and it was always slow. Considering 125 is about 25kb/s having 5 visitors on website can make a huge load for line.. I only had 1 website on that server..

Check your upload connection.. If you have 12 sites on it it doesn't require a lot of traffic..

Uh oh, get munin stats and check the traffic.

falko 17th July 2006 15:21

So from inside your LAN it's fast enough? Then it might also be your router's firewall.
As TheRudy suggested, you should install munin and check the traffic graph.


All times are GMT +2. The time now is 14:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.