HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Setting The Hostname (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=548)

dranieri 13th September 2005 12:22

Setting The Hostname
 
Typing in this command from the prompt.
echo server1.example.com > /etc/hostname
/bin/hostname -F /etc/hostname
We get this in return -bash: /etc/hostname/bin/hostname: Not a directory.

till 13th September 2005 12:37

Quote:

Originally Posted by dranieri
Typing in this command from the prompt.
echo server1.example.com > /etc/hostname
/bin/hostname -F /etc/hostname
We get this in return -bash: /etc/hostname/bin/hostname: Not a directory.

This are two commands, first type:

Code:

echo server1.example.com > /etc/hostname
hit return, then type:

Code:

/bin/hostname -F /etc/hostname
hit return.

dranieri 13th September 2005 12:43

Setting The Hostname
 
As always a great help thank you for your hard work in helping the extreme newbies like myself and my wife. You are helping make this extremly enjoyable to learn.
This forum is the best I have ever seen.

Quote:

Originally Posted by till
This are two commands, first type:

Code:

echo server1.example.com > /etc/hostname
hit return, then type:

Code:

/bin/hostname -F /etc/hostname
hit return.



All times are GMT +2. The time now is 20:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.