HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=4)
-   -   How to add a raid 1 on a running Centos raid 0 (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=54762)

ShadowElf2 4th November 2011 01:41

How to add a raid 1 on a running Centos raid 0
 
hy all

could any help me to add a raid 1 on a running Centos raid 0

I have 2 disks 1 Tera in raid 0 (raid 1 for boot, raid 0 sistem)

I want to add another 2 Disks 1 Tera for stability

I did it raid 0 for speed, I realy need speed for disks, but now I want to be shure I don't lose data. I didn't find any perfect setup...

I use this configuration on an Centos 6 and Centos 5.6 (2 servers)


thx

my "df -h"
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/md2 1.8T 141G 1.6T 9% /
tmpfs 7.8G 0 7.8G 0% /dev/shm
/dev/sdc1 917G 200M 871G 1% /backup
/dev/md0 194M 53M 131M 29% /boot

falko 4th November 2011 11:53

You might want to try these guides:
http://www.howtoforge.com/how-to-cre...hat-6.0-system
http://www.howtoforge.com/how-to-set...ion-centos-5.3

ShadowElf2 4th November 2011 12:01

yes, but i first need to create a raid 0 with added disks

then to create raid 1 with 2 raid 0

... i guess...

ShadowElf2 7th November 2011 23:41

I can pay for this help, for a perfect setup writed for me... with lots of details (I can pay and a local admin, but i want to learn)


All times are GMT +2. The time now is 08:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.