HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   ispconfig3 plus centos 5.6 unable to add websites (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=54748)

smartyscripts 3rd November 2011 07:23

ispconfig3 plus centos 5.6 unable to add websites
 
Hi to all I am new here, i been working with ispconfig3 in my local server with no problems, I just bought a godaddy dedicated server so it came with centos 5.6 , i proceed to install The Perfect Server CentOS 5.6 x86_64 i did everything just the way..
but when I installed ispconfig there was a problem

the ispconfig user was never added so i have to added manualy, plus another user appaps , well I did the proper permisions to the user end finally got running, but when i create a new website the user web etc never gets created so i have to create it manually too, I use this.

useradd web4 -g client1 -b /var/www/clients/client1 -s /bin/false
chown -R web1.client1 /var/www/clients/client1/web1


I google with no luck but i did found something the install does this
$command = "useradd -g ispconfig -d $install_dir ispconfig";

but in centos 5.6 doesnt recognize that command
it has to start li this /usr/sbin/useradd

so my question is how can I edit and where to change this
useradd -g ispconfig
for this
/usr/sbin/useradd -g ispconfig
so the user can get created everything works good exept for this I had to add the new users manually all that time,
any help will be appreciated ...

thanks in advance

Jimmy....

till 3rd November 2011 08:53

Quote:

the ispconfig user was never added so i have to added manualy, plus another user appaps
Then ispconfig is not sinastalled properly. It will not work if you added them manually as other settings are missing too. Please reinstall ispconfig. The steps are:

1) Download ispconfig tar.gz and unpack it.
2) Run the uninstall-fedora.php script which is in the install subfolder.
3) reinstall ispconfig by running the install.php script.

Before you reinstall, you should check that the server is installed as described in the perfects etup guide for ISPConfig 3 and Centos 5.6 and that you run the uninstal and install script as root user.

smartyscripts 6th November 2011 08:44

Thank you sr. that solved all my problems
 
yes it was the problem but I did a clean install now its working
thank you you are the man..


All times are GMT +2. The time now is 12:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.