HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Joomla installation (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=54650)

skoena 26th October 2011 09:43

Joomla installation
 
I try to install a website with Joomla.
(I choose Fast-cgi and enable SuEXEC.)

When I go to the site I get a 500 Internal Server Error. I checked the log and found this:

Quote:

[Wed Oct 26 08:39:27 2011] [notice] mod_fcgid: call /var/www/mcgeurope.nl/web/index.php with wrapper /var/www/php-fcgi-scripts/web63/.php-fcgi-starter
[Wed Oct 26 08:39:29 2011] [notice] mod_fcgid: call /var/www/mcgeurope.nl/web/index.php with wrapper /var/www/php-fcgi-scripts/web63/.php-fcgi-starter
[Wed Oct 26 08:39:30 2011] [notice] mod_fcgid: call /var/www/mcgeurope.nl/web/index.php with wrapper /var/www/php-fcgi-scripts/web63/.php-fcgi-starter
[Wed Oct 26 08:39:31 2011] [notice] mod_fcgid: call /var/www/mcgeurope.nl/web/index.php with wrapper /var/www/php-fcgi-scripts/web63/.php-fcgi-starter
[Wed Oct 26 08:39:31 2011] [notice] mod_fcgid: process /var/www/mcgeurope.nl/web/index.php(31090) exit(communication error), get unexpected signal 11
[Wed Oct 26 08:39:31 2011] [notice] mod_fcgid: process /var/www/mcgeurope.nl/web/index.php(31088) exit(communication error), get unexpected signal 11
[Wed Oct 26 08:39:31 2011] [notice] mod_fcgid: process /var/www/mcgeurope.nl/web/index.php(31086) exit(communication error), get unexpected signal 11


till 26th October 2011 13:43

Which log did you check? Please take a look into the error.log which is in the log directory of the website.

skoena 26th October 2011 13:53

I got these entries form: /var/log/apache2/error.log

This is from the error log from the website itself:
Quote:

[Wed Oct 26 12:46:37 2011] [warn] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: read data from fastcgi server error.
[Wed Oct 26 12:46:37 2011] [error] [client 62.173.206.33] Premature end of script headers: index.php

till 26th October 2011 17:13

Please check that all files and folders in /var/www/mcgeurope.nl/web/ are owned by the web user and client group of this server. If they are owned by a wrong user, e.g. root, then fastcgi will fail with the above error.

skoena 26th October 2011 18:01

Here's the ls -l

Quote:

drwxr-xr-x 10 web63 client10 4096 2011-08-10 10:02 administrator
drwxr-xr-x 2 web63 client10 4096 2011-08-10 10:02 cache
drwxr-xr-x 12 web63 client10 4096 2011-08-10 10:05 components
-rw-r--r-- 1 web63 client10 1844 2011-09-27 15:10 configuration.ph
-rw-r--r-- 1 web63 client10 1777 2011-10-26 08:25 configuration.php
drwxr-xr-x 2 root root 4096 2011-10-26 08:25 error
-rw-r--r-- 1 web63 client10 3189 2011-04-07 07:47 htaccess.txt
drwxr-xr-x 4 web63 client10 4096 2011-08-10 10:06 images
drwxr-xr-x 2 web63 client10 4096 2011-08-10 10:06 includes
-rw-r--r-- 1 web63 client10 1389 2011-02-21 09:45 index.php
drwxr-xr-x 4 web63 client10 4096 2011-08-10 10:19 language
drwxr-xr-x 6 web63 client10 4096 2011-08-10 10:24 libraries
-rw-r--r-- 1 web63 client10 17816 2009-12-12 05:44 LICENSE.txt
drwxr-xr-x 2 web63 client10 4096 2011-08-10 10:24 logs
drwxr-xr-x 8 web63 client10 4096 2011-08-10 10:32 media
drwxr-xr-x 25 web63 client10 4096 2011-08-10 10:34 modules
drwxr-xr-x 10 web63 client10 4096 2011-08-10 10:37 plugins
-rw-r--r-- 1 web63 client10 4493 2011-01-08 16:40 README.txt
-rw-r--r-- 1 web63 client10 849 2011-04-02 16:43 robots.txt
drwxr-xr-x 2 root root 4096 2011-10-02 00:30 stats
drwxr-xr-x 6 web63 client10 4096 2011-08-10 10:49 templates
drwxr-xr-x 2 web63 client10 4096 2011-08-10 10:49 tmp
-rw-r--r-- 1 web63 client10 1811 2011-04-07 07:30 web.config.txt

skoena 26th October 2011 19:47

I reinstalled the site from scratch. Enabled suEXEC and fast-cgi on creation of the new website.

I follow the installation of joomla no problems. When it;s finished I can''t get on the index.php page because of the 500 inter server error. I can get into the administration area...

Sites error log:
Quote:

[Wed Oct 26 18:41:48 2011] [warn] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: read data from fastcgi server error.
[Wed Oct 26 18:41:48 2011] [error] [client 94.213.81.212] Premature end of script headers: index.php, referer: http://mcgeurope.nl/installation/ind...?view=complete
[Wed Oct 26 18:41:50 2011] [warn] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: read data from fastcgi server error.
[Wed Oct 26 18:41:50 2011] [error] [client 94.213.81.212] Premature end of script headers: index.php, referer: http://mcgeurope.nl/installation/ind...?view=complete
[Wed Oct 26 18:41:51 2011] [warn] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: read data from fastcgi server error.
[Wed Oct 26 18:41:51 2011] [error] [client 94.213.81.212] Premature end of script headers: index.php, referer: http://mcgeurope.nl/installation/ind...?view=complete
[Wed Oct 26 18:41:52 2011] [warn] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: read data from fastcgi server error.
[Wed Oct 26 18:41:52 2011] [error] [client 94.213.81.212] Premature end of script headers: index.php, referer: http://mcgeurope.nl/installation/ind...?view=complete
[Wed Oct 26 18:41:53 2011] [warn] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: read data from fastcgi server error.
[Wed Oct 26 18:41:53 2011] [error] [client 94.213.81.212] Premature end of script headers: index.php, referer: http://mcgeurope.nl/installation/ind...?view=complete
[Wed Oct 26 18:41:54 2011] [warn] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: read data from fastcgi server error.
[Wed Oct 26 18:41:54 2011] [error] [client 94.213.81.212] Premature end of script headers: index.php, referer: http://mcgeurope.nl/installation/ind...?view=complete

till 27th October 2011 09:28

Ok, so the joomla installer itself worked first and when the installation is finished, it begins to fail?

Then the problem is maybe related to a apache directive in a .htaccess file. Please check if there is a .htaccess file in the web folder and try to rename it to see if the site starts working then.

skoena 27th October 2011 10:17

Till,
There's a .htaccess file but it is empty. I also renamed it to htaccess but still the 500 internal server error.

till 27th October 2011 10:54

Ok, but I understand it correctly that the installation scripts indeed worked in that website but joomla fails after install? Thats really strange, maybe there is a missing php module or so and the php error message is not shown.

May you please switch the website to mod_php, wait a minute and then test if the joomla page loads.

skoena 27th October 2011 20:24

The installation went well and Joomla site does not work ater install. Only the administratration area is available.

I changed to mod_php but the site is not available after, no 500 error. When I change back fo fast-cgi the 500 error is back.

Rudolf.


All times are GMT +2. The time now is 23:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.