HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   can't send email after installing ispconfig 3 from email client (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=54425)

anubix 4th October 2011 16:50

can't send email after installing ispconfig 3 from email client
 
i had my email client sending email fine using the submission port,
but now i get a wrong username and password when i try to send mail.

i logged into the server and used telnet to send a test email and it worked?

why is the password for downloading the mail working,
but for sending it doesn't?

aren't these the same password.

and why did it stop working all of a sudden?

did a config file get reset without my knowledge?

any help is greatly appreciated.

falko 5th October 2011 10:21

Which tutorial (URL) did you use to set up your system? Are there any errors in your mail log?

anubix 5th October 2011 17:29

settings
 
i setup the perfect server with debian squeeze and ispconfig 3

i got everything working and then couldnt send an email from an email client.

then i got it to work after enabling the submission port in master.cf
and using that in the email client.

but all of a sudden i get an error message that the password is wrong now when i try to send email?

if you need me to check anything else just let me know and i will post it here.

thanks.


master.cf
# service type private unpriv chroot wakeup maxproc command + args
# (yes) (yes) (yes) (never) (100)
# ================================================== ========================
smtp inet n - - - - smtpd
submission inet n - - - - smtpd

error:
Oct 5 15:20:13 server amavis[19381]: (19381-11) (!)ClamAV-clamd av-scanner FAILED: run_av error: Too many retries to talk to /var/run/clamav/clamd.ctl (Can't connect to UNIX socket /var/run/clamav/clamd.ctl: Connection refused) at (eval 117) line 373.\n

till 5th October 2011 17:32

Please restart clamav and try to send again.

anubix 5th October 2011 18:07

how to restart?
 
how do i restart clamav

using clamd?

sorry :(

anubix 5th October 2011 18:35

ok i restarted it, not i will try to send email again
 
/var/log# /etc/init.d/clamav-daemon restart
* Stopping ClamAV daemon clamd /sbin/start-stop-daemon: warning: failed to kill 2581: No such process
[ OK ]
* Starting ClamAV daemon clamd LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: *** This version of the ClamAV engine is outdated. ***
LibClamAV Warning: *** DON'T PANIC! Read http://www.clamav.net/support/faq ***
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: *** This version of the ClamAV engine is outdated. ***
LibClamAV Warning: *** DON'T PANIC! Read http://www.clamav.net/support/faq ***
LibClamAV Warning: ************************************************** *********

anubix 5th October 2011 18:37

frshclam doesnt work ....
 
root@omega:/var/log# /etc/init.d/clamav-daemon stop
* Stopping ClamAV daemon clamd [ OK ]
root@omega:/var/log# /etc/init.d/clamav-daemon start
* Starting ClamAV daemon clamd LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: *** This version of the ClamAV engine is outdated. ***
LibClamAV Warning: *** DON'T PANIC! Read http://www.clamav.net/support/faq ***
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: *** This version of the ClamAV engine is outdated. ***
LibClamAV Warning: *** DON'T PANIC! Read http://www.clamav.net/support/faq ***
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
[ OK ]
root@omega:/var/log# freshclam
ERROR: /var/log/clamav/freshclam.log is locked by another process
ERROR: Problem with internal logger (UpdateLogFile = /var/log/clamav/freshclam.log).
root@omega:/var/log#

anubix 5th October 2011 18:41

sending meail still not working.
 
i changed the password and i still cant send mail but i can receive it

anubix 5th October 2011 18:43

sending mail works with webmail squirrels though
 
mail works with webmail squirrels though

falko 6th October 2011 12:57

Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?


All times are GMT +2. The time now is 02:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.