HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Outlook 2003 with Postfix loses Mail Quietly lost connection after AUTH (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=5173)

Nerd4Rent 26th June 2006 22:17

Outlook 2003 with Postfix loses Mail Quietly lost connection after AUTH
 
My postfix server was logging this error :
postfix/smtpd[2966]: lost connection after AUTH from unknown[71.00.18.255]

The outlook 2003 user was getting successful mail sent message but the messages were lost and never made it to the recipients. Postfix never saw a message from the SMTP connection.

I searched long and hard and finally found the problem: AOL antivirus.
It is listed in Microsoft's support database but that wasn't where I went to look for postfix problems, I came here.

So I thought I'd post this to let you know the problem.

AOL antivirus scans emails and if the message has more than four recipients, the message is never sent but outlook thinks it was. It affected Outlook 2003 for me. Disabling AOL's email scanner fixed the problem.

The real solution is to stop using AOL as it is an inferior product at a high price but that's out of my control.

falko 27th June 2006 12:26

Thanks for the hint. It's good to know this. :)


All times are GMT +2. The time now is 14:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.