HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Basic Site Setup (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=5065)

mastorna 21st June 2006 19:41

Basic Site Setup
 
I've searched the archives top to bottom but I'm looking for a little clarity on how to properly set up ISPConfig to use as a test box as I'm a bit confused. Hopefully you guys can confirm I'm on the right path.

I have a static IP on a box behind a router (pointing out to port 80), in which I've installed CentOS 4.3 and ISPConfig. From what I understand, I need to set up a Client, Hosting Plan and then a Site. All of which, I've done. The goal of this site is to use a subdomain of my regular site as a test box and bind the IP of the test box to the sub-domain.

At this point, when I go to my URL: test.mysite.com, the site is not found. However, when i used my IP, 10.250.45.11, gets me the Shared IP message.

From reading in the forums, I then need to configure my DNS to have the site appear. First, I checked that my router is pointing to 80, and it is. So I remove all my DNS config from ISPConfig and go to my hosting service. My hosting is a DV service from media temple. I set up subdomain at media temple for me: test.mysite.com and assigned an A record with 10.250.45.11 as the IP. However, the DNS still hasn't hooked on and I'm still getting the Shared IP.

Am I on the right track? What do I need to do to allow for this box to be setup as a test box? At this point, i'm not sure.

here is my vhosts, just in case: (note, I've replaced my url with mysite)

Code:


[root@test vhosts]# more Vhosts_ispconfig.conf
###################################
#
# ISPConfig vHost Configuration File
#        Version 1.0
#
###################################
#
NameVirtualHost 10.250.45.11:80
<VirtualHost 10.250.45.11:80>
  ServerName localhost
  ServerAdmin root@localhost
  DocumentRoot /var/www/sharedip
</VirtualHost>
#
#
######################################
# Vhost: test.mysite.com:80
######################################
#
#
<VirtualHost 10.250.45.11:80>
ServerName test.mysite.com:80
ServerAdmin webmaster@mysite.com
DocumentRoot /home/www/web4/web
ServerAlias test.mysite.com
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
ScriptAlias  /cgi-bin/ /home/www/web4/cgi-bin/
AddHandler cgi-script .cgi
AddHandler cgi-script .pl
ErrorLog /home/www/web4/log/error.log
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
<Files *.php>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php3>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php4>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php5>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
php_admin_flag safe_mode On
php_admin_value open_basedir /home/www/web4/
php_admin_value file_uploads 1
php_admin_value upload_tmp_dir /home/www/web4/phptmp/
php_admin_value session.save_path /home/www/web4/phptmp/
AddType text/html .shtml
AddOutputFilter INCLUDES .shtml
Alias /error/ "/home/www/web4/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /home/www/web4/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /home/www/web4/user/$1/web/$3
</VirtualHost>
#
#
#


brainz 21st June 2006 23:52

Hi mastorna

Read this thread and its links....

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?p=30377


regards
brainz ;):cool:

falko 22nd June 2006 16:18

Quote:

Originally Posted by mastorna
From reading in the forums, I then need to configure my DNS to have the site appear. First, I checked that my router is pointing to 80, and it is. So I remove all my DNS config from ISPConfig and go to my hosting service. My hosting is a DV service from media temple. I set up subdomain at media temple for me: test.mysite.com and assigned an A record with 10.250.45.11 as the IP. However, the DNS still hasn't hooked on and I'm still getting the Shared IP.

You must use your router's public IP address in the DNS record, not your private IP address.

What's the ouput of
Code:

ifconfig
?


All times are GMT +2. The time now is 02:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.