HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Install Jailkit after ISPConfig (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=50219)

scuzzu 25th November 2010 18:17

Install Jailkit after ISPConfig
 
Hello,

I have ISPConfig 3.0.3 installed but Jailkit is not installed.
I see the feature when adding SSH users in ISPConfig but it does not have any effect.
I read somewhere Jailkit must be installed prior to ISPConfig. :confused:
Is that true ?
What can I do ?

Thank you,
Fred

till 25th November 2010 19:57

Quote:

Is that true ?
yes.

Quote:

What can I do ?
Install jailkit, then download the ispconfig tar.gz and run the update.php script and select to reconfigure services during update.

scuzzu 26th November 2010 00:03

Thank you Till, I'll do that since I have no choice.
There are some websites configured on the server.
Will I loose anything after this update ?

falko 26th November 2010 15:16

Quote:

Originally Posted by scuzzu (Post 245166)
Will I loose anything after this update ?

No, you won't. :)

scuzzu 6th January 2011 15:19

Hello,

I have installed jailkit using your procedure on the ISPConfig manual (changed jailkit-2.5 by jailkit-2.13, and automake1.9 by automake1.10).

I did and update of ISPConfig from 3.0.3 to 3.0.3.1 using the ispconfig_update.sh script by reconfiguring the services.

Now I do
Code:

ks33054:~# jk_list
Pid    User    Jail              Command                                 
25201  postfix /var/spool/postfix /usr/lib/postfix/pickup -l -t fifo -u -c
26361  postfix /var/spool/postfix /usr/lib/postfix/tlsmgr -l -t unix -u -c
27779  postfix /var/spool/postfix /usr/lib/postfix/anvil -l -t unix -u -c 
ks33054:~# jailkit
-bash: jailkit: command not found

But If I setup a shell user with Chroot Shell from None to Jailkit, then when I connect to the server by ssh with this user, it can still browse all the directories.

Do I need to configure something in command line ?

Thank you,
Fred


All times are GMT +2. The time now is 08:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.