HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=4)
-   -   repquota is showing double the space used (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=49869)

bambam82 5th November 2010 10:19

repquota is showing double the space used
 
I noticed the following issue. My quota in ISPconfig is showing double the space used, in comparison with the check "du -hs".

Below you'll find my setup.

I have the same setup in a VM and there it works. But i don't know what is different... For all my sites it is showing double the space used. Below you'll find all specific for one website.

My setup:
Ubuntu linux 10.04.
/etc/fstab
Code:

/dev/md0 /              ext4    errors=remount-ro,usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfmt=vfsv0 0      1
Code:

# mount
/dev/md0 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro,usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfmt=vfsv0)

Code:

# repquota -avug | grep web19
web19    --  106388  153600  154624          13507    0    0

Code:

# du -hs /var/www/clients/client2/web19
50M        /var/www/clients/client2/web19

Code:

# quota web19
Disk quotas for user web19 (uid 5002):
    Filesystem  blocks  quota  limit  grace  files  quota  limit  grace
      /dev/md0  106388  153600  154624          13507      0      0


bambam82 9th November 2010 08:35

I hope someone still has an answer on this.

falko 10th November 2010 08:26

I don't know why this happens, but anyway, I've added this to our bugtracker, so we will check this.

bambam82 10th November 2010 08:30

thank you. Mind that my softraid is raid1. If you need any config details. Let me know.

till 21st November 2010 09:59

The du command shows only the size of a given directory while repquota shows the size of all files owned by a specific user. So if files are not in that directory, they will be reported by repquota but not by du, so it is ok if the sizes differ. The relevant size for quota is the one reported by repquota and not by du. I guess that you have a copy of your web tree somewhere on that harddisk, thats why repquota shows the double size. You can e.g. use the find commaind to search for all files owned by a specific user to find where these copy is.

bambam82 21st November 2010 10:11

damn
 
Quote:

Originally Posted by till (Post 244806)
The du command shows only the size of a given directory while repquota shows the size of all files owned by a specific user. So if files are not in that directory, they will be reported by repquota but not by du, so it is ok if the sizes differ. The relevant size for quota is the one reported by repquota and not by du. I guess that you have a copy of your web tree somewhere on that harddisk, thats why repquota shows the double size. You can e.g. use the find commaind to search for all files owned by a specific user to find where these copy is.

You are so right... when i saw your first line, i was like. duhh.. ;)
Than in it was made clear to me that my rdiff backup is also on there.... This explains the doubling of the size (exact ;) ).

Thank you so much for thinking with me on this one... I knew that repquota check the whole file system, but i totally forgot about the backup...

Thanks!!!


All times are GMT +2. The time now is 06:45.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.