HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Getmail problem (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=48829)

cante93 16th September 2010 22:10

Getmail problem
 
hello, follow the tutorial http://www.howtoforge.com/perfect-se...nx-ispconfig-3 I could install everything is ok.
The only problem is that getmail does not transfer messages from the server of my ISP to the local users.
In the log file cronjob I reads:

Deprecated PHP:Comments starting with '#' are deprecated in / etc/php5/cli/conf.d/mcrypt.ini online 1 in Unknown on line 0
Deprecated PHP: Comments starting with '#' are deprecated in / etc/php5/cli/conf.d/imagick.ini in Unknown on line 1 on line 0 "

which is repeated continuously for several pages.

I think its the wrong configuration GetMail. :confused::confused:

Forgive me if I write a number of errors, but my mother tongue is not English.

matty 17th September 2010 02:49

I have no idea about those erors, but when I tried setting up getmail through the ISPC3 interface, I didn't have much luck as it's setup to deliver to only one mailbox. I needed to come up with my own configuration to distribute to many mailboxes. Try changing (or creating) the file /etc/getmail/<whatever>.conf to the following:

Code:

[options]
message_log_syslog = 1
delivered_to = false
# Change this to delete = 1 to remove messages from server
delete = 0

[retriever]
type = MultidropPOP3Retriever
server = pop3.example.com
username = user@example.com
password = thepassword
envelope_recipient = Envelope-to:1

[destination]
type = MDA_external
path = /usr/sbin/sendmail
arguments = ("-i", "-bm", "%(recipient)")
unixfrom = true

I also had to add the following to the top of /etc/postfix/header_checks
Change it to suit your own domain/s.
Code:

# Getmail doesn't like it if "Delivered-To" exists prior to processing.
# Change the line to be X-Delivered-To instead
/^(Delivered-To:.*@example\.com\.au)$/ REPLACE X-$1


till 17th September 2010 09:47

Quote:

Originally Posted by cante93 (Post 239493)
hello, follow the tutorial http://www.howtoforge.com/perfect-se...nx-ispconfig-3 I could install everything is ok.
The only problem is that getmail does not transfer messages from the server of my ISP to the local users.
In the log file cronjob I reads:

Deprecated PHP:Comments starting with '#' are deprecated in / etc/php5/cli/conf.d/mcrypt.ini online 1 in Unknown on line 0
Deprecated PHP: Comments starting with '#' are deprecated in / etc/php5/cli/conf.d/imagick.ini in Unknown on line 1 on line 0 "

which is repeated continuously for several pages.

I think its the wrong configuration GetMail. :confused::confused:

Forgive me if I write a number of errors, but my mother tongue is not English.

Regarding the php messages, thats a known bug in Ubuntu and will be hopefully fixed with one of the next ubuntu updates. These errors are uncritical and not related to getmail, they can be ignored.

Regarding your getmail error, please atke a look into the mail.log file and post the errors that you get there from getmail.

cante93 17th September 2010 22:28

I think....
 
Quote:

Originally Posted by till (Post 239530)
Regarding the php messages, thats a known bug in Ubuntu and will be hopefully fixed with one of the next ubuntu updates. These errors are uncritical and not related to getmail, they can be ignored.

Regarding your getmail error, please atke a look into the mail.log file and post the errors that you get there from getmail.

Sep 17 19:14:09 server amavis[978]: starting. /usr/sbin/amavisd-new at server amavisd-new-2.6.4 (20090625), Unicode aware
Sep 17 19:14:09 server amavis[978]: Perl version 5.010001
Sep 17 19:14:11 server spamd[1264]: logger: removing stderr method
Sep 17 19:14:18 server spamd[1269]: spamd: server started on port 783/tcp (running version 3.3.1)
Sep 17 19:14:18 server spamd[1269]: spamd: server pid: 1269
Sep 17 19:14:18 server spamd[1269]: spamd: server successfully spawned child process, pid 1274
Sep 17 19:14:18 server spamd[1269]: spamd: server successfully spawned child process, pid 1275
Sep 17 19:14:18 server spamd[1269]: prefork: child states: II
Sep 17 19:14:35 server authdaemond: modules="authmysql", daemons=5
Sep 17 19:14:35 server authdaemond: Installing libauthmysql
Sep 17 19:14:35 server authdaemond: Installation complete: authmysql
Sep 17 19:14:37 server postfix/master[1800]: daemon started -- version 2.7.0, configuration /etc/postfix
Sep 17 19:36:17 server postfix/qmgr[1808]: 114CC1AA03D5: removed
Sep 17 20:24:37 server postfix/qmgr[1808]: B3D8A1AA1A11: from=<info@mydomain.net>, size=677, nrcpt=1 (queue active)
Sep 17 20:24:37 server postfix/qmgr[1808]: 8E5731AA1A0D: from=<luca@mydomain.net>, size=698, nrcpt=1 (queue active)
Sep 17 20:24:37 server postfix/qmgr[1808]: 5EF2D1AA1A0C: from=<getmail@server>, size=3530, nrcpt=1 (queue active)
Sep 17 20:24:37 server postfix/qmgr[1808]: 5683C1AA1A07: from=<www-data@server>, size=552, nrcpt=1 (queue active)
Sep 17 20:24:37 server postfix/qmgr[1808]: 59B331AA1A24: from=<luca@mydomain.net>, size=677, nrcpt=1 (queue active)
Sep 17 20:24:37 server postfix/qmgr[1808]: 486FB1AA1A08: from=<getmail@server>, size=3530, nrcpt=1 (queue active)
Sep 17 20:24:37 server postfix/qmgr[1808]: 452251AA19FB: from=<info@mydomain.net>, size=850, nrcpt=1 (queue active)
Sep 17 20:24:37 server postfix/qmgr[1808]: 6C7C81AA19F5: from=<www-data@server>, size=552, nrcpt=1 (queue active)
Sep 17 20:24:37 server postfix/smtp[21137]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Sep 17 20:24:37 server postfix/smtp[21138]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Sep 17 20:24:37 server postfix/smtp[21138]: 8E5731AA1A0D: to=<info@mydomain.net>, relay=none, delay=256002, delays=256002/0.04/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Sep 17 20:24:37 server postfix/smtp[21137]: B3D8A1AA1A11: to=<info@mydomain.net>, relay=none, delay=255785, delays=255785/0.02/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Sep 17 20:24:37 server postfix/smtp[21138]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Sep 17 20:24:37 server postfix/smtp[21137]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Sep 17 20:24:37 server postfix/smtp[21138]: 5EF2D1AA1A0C: to=<luca@mydomain.net>, relay=none, delay=256172, delays=256172/0.14/0.01/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Sep 17 20:24:37 server postfix/smtp[21137]: 5683C1AA1A07: to=<info@mydomain.net>, relay=none, delay=256322, delays=256322/0.15/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Sep 17 20:24:37 server postfix/error[21142]: 59B331AA1A24: to=<luca@mydomain.net>, relay=none, delay=254496, delays=254496/0.2/0/0.05, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Sep 17 20:24:37 server postfix/error[21144]: 452251AA19FB: to=<luca@mydomain.com>, relay=none, delay=256083, delays=256083/0.23/0/0.04, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Sep 17 20:24:37 server postfix/error[21143]: 486FB1AA1A08: to=<info@mydomain.net>, relay=none, delay=256173, delays=256173/0.21/0/0.07, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Sep 17 20:24:37 server postfix/error[21146]: 6C7C81AA19F5: to=<luca@mydomain.net>, relay=none, delay=256375, delays=256375/0.24/0/0.07, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Sep 17 20:27:57 server postfix/scache[21141]: statistics: start interval Sep 17 20:24:37
Sep 17 20:27:57 server postfix/scache[21141]: statistics: domain lookup hits=0 miss=2 success=0%
Sep 17 20:27:57 server postfix/scache[21141]: statistics: address lookup hits=0 miss=2 success=0%

but, I think is an amavis problem....:confused:

till 18th September 2010 10:07

The problem is that mavis is not started, please start amavis to fix the problem.

cante93 19th September 2010 17:34

Quote:

Originally Posted by till (Post 239600)
The problem is that mavis is not started, please start amavis to fix the problem.

how can I start amavis?

falko 20th September 2010 15:40

Try
Code:

/etc/init.d/amavisd restart


All times are GMT +2. The time now is 19:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.