HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   How To Install Alfresco Community 3.3 On Ubuntu Server 10.04 - Start Problem (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=48521)

snarf77 3rd September 2010 15:01

How To Install Alfresco Community 3.3 On Ubuntu Server 10.04 - Start Problem
 
Hi all,

This is my first post in this forum so hello to everyone.

This is my problem:
I got alfresco working on another machine one year ago (should be ubuntu 9.04 desktop) and now I'm trying to reinstall everything on a fresh install of ubuntu server 10.04 (x64).

I found this excellent tuto on how to forge but i'm stuck at the end (9.3) for a permission problem.

here is my terminal output:
Quote:

root@GED:/opt/alfresco# bash ./alfresco.sh start
./alfresco.sh: line 12: ./tomcat/bin/startup.sh: Permission non accordée
Permission non accordée = permission denied (in french)

As I installed everything in root and all files seem to belong to root, I really dont understand the error. Does some of you already encounter this problem of know how to work around ?

Thanks in advance

Snarf

falko 4th September 2010 12:30

What's the output of
Code:

ls -la /opt/alfresco/tomcat/bin/
?

snarf77 4th September 2010 13:41

Thanks in advance for your help...

here the terminal result:

Code:

administrator@GED:/opt/alfresco/tomcat/bin$ ls -la
total 372
drwxr-xr-x  2 root root  4096 2010-09-03 10:35 .
drwxr-xr-x 11 root root  4096 2010-09-03 10:35 ..
-rw-r--r--  1 root root  17519 2008-07-22 03:01 bootstrap.jar
-rwxr-xr-x  1 root root  12907 2008-07-22 03:01 catalina.sh
-rw-r--r--  1 root root  2374 2008-07-22 03:01 catalina-tasks.xml
-rw-r--r--  1 root root  9341 2008-07-22 03:01 commons-daemon.jar
-rwxr-xr-x  1 root root  1624 2008-07-22 03:01 digest.sh
-rw-r--r--  1 root root  74398 2008-07-22 03:01 jsvc.tar.gz
-rwxr-xr-x  1 root root  4447 2008-07-22 03:01 setclasspath.sh
-rwxr-xr-x  1 root root  1563 2008-07-22 03:01 shutdown.sh
-rwxr-xr-x  1 root root  1956 2008-07-22 03:01 startup.sh
-rw-r--r--  1 root root  18984 2008-07-22 03:01 tomcat-juli.jar
-rw-r--r--  1 root root 189757 2008-07-22 03:01 tomcat-native.tar.gz
-rwxr-xr-x  1 root root  3291 2008-07-22 03:01 tool-wrapper.sh
-rwxr-xr-x  1 root root  1567 2008-07-22 03:01 version.sh
administrator@GED:/opt/alfresco/tomcat/bin$

Do you see something abnormal ?

I edit this post to add some details of my install as it could perhaps help anyone to get an idea:

I wanted to install alfresco on a separate partition (lvm type). So I mount this partition in /media/GED.
I then created an alfresco directory under /media/GED and I finally simlinked /opt/alfresco to point to this directory.
That is the only thing which is not exactly as the "how to"
I don't think this can come from this but it's always better to explain !!

henzbelmont 5th September 2010 09:06

Is it possible to install it on one computer then just copy the registry files and use it on another computer? T His might save us time but is this possible? I have been doing this on games. playpokiesonline

falko 5th September 2010 18:06

Quote:

Originally Posted by snarf77 (Post 238460)
Thanks in advance for your help...

here the terminal result:

Code:

administrator@GED:/opt/alfresco/tomcat/bin$ ls -la
total 372
drwxr-xr-x  2 root root  4096 2010-09-03 10:35 .
drwxr-xr-x 11 root root  4096 2010-09-03 10:35 ..
-rw-r--r--  1 root root  17519 2008-07-22 03:01 bootstrap.jar
-rwxr-xr-x  1 root root  12907 2008-07-22 03:01 catalina.sh
-rw-r--r--  1 root root  2374 2008-07-22 03:01 catalina-tasks.xml
-rw-r--r--  1 root root  9341 2008-07-22 03:01 commons-daemon.jar
-rwxr-xr-x  1 root root  1624 2008-07-22 03:01 digest.sh
-rw-r--r--  1 root root  74398 2008-07-22 03:01 jsvc.tar.gz
-rwxr-xr-x  1 root root  4447 2008-07-22 03:01 setclasspath.sh
-rwxr-xr-x  1 root root  1563 2008-07-22 03:01 shutdown.sh
-rwxr-xr-x  1 root root  1956 2008-07-22 03:01 startup.sh
-rw-r--r--  1 root root  18984 2008-07-22 03:01 tomcat-juli.jar
-rw-r--r--  1 root root 189757 2008-07-22 03:01 tomcat-native.tar.gz
-rwxr-xr-x  1 root root  3291 2008-07-22 03:01 tool-wrapper.sh
-rwxr-xr-x  1 root root  1567 2008-07-22 03:01 version.sh
administrator@GED:/opt/alfresco/tomcat/bin$

Do you see something abnormal ?

I edit this post to add some details of my install as it could perhaps help anyone to get an idea:

I wanted to install alfresco on a separate partition (lvm type). So I mount this partition in /media/GED.
I then created an alfresco directory under /media/GED and I finally simlinked /opt/alfresco to point to this directory.
That is the only thing which is not exactly as the "how to"
I don't think this can come from this but it's always better to explain !!

Permissions look ok. Did you disable AppArmor?

snarf77 5th September 2010 19:14

Thank you all...

falko,
Apparmor was not disable... That's a good idea. I will try tomorrow without it.


henzbelmont,
What kind of registyry files are you talking about ? all the tomcat directory ?

Bye

snarf77 6th September 2010 20:56

Unfortunately same problem with apparmor disable...


All times are GMT +2. The time now is 05:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.