HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Can't send email from new Cento OS 5.5 install (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=47900)

dpicella 11th August 2010 18:55

Can't send email from new Cento OS 5.5 install
 
Hi ...

I just set up a new server. It has been colocated and everything is fine but I can't send emails.

Here is what my error log shows:
Quote:

Aug 11 09:53:04 pcmg sendmail[22632]: o7BGr4FN022632: from=root, size=275, class=0, nrcpts=1, msgid=<20100811165304.GA22595@pcmg.pri>, relay=root@localhost
Aug 11 09:53:36 pcmg postfix/smtpd[22637]: warning: SASL: Connect to private/auth failed: No such file or directory
Aug 11 09:53:36 pcmg postfix/smtpd[22637]: fatal: no SASL authentication mechanisms
Aug 11 09:53:37 pcmg sendmail[22632]: o7BGr4FN022632: to=dpicella@gmail.com, ctladdr=root (0/0), delay=00:00:33, xdelay=00:00:33, mailer=relay, pri=30275, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=4.0.0, stat=Deferred: Connection reset by [127.0.0.1]
Aug 11 09:53:37 pcmg postfix/master[21322]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 22637 exit status 1
Aug 11 09:53:37 pcmg postfix/master[21322]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
Any help would be great.

dpicella 11th August 2010 23:05

courier-imap instead of dovecot ... sendmail. Can send but not receive
 
Sorry that I am do not know very much about email config.

I got rid of dovecot and compiled courier-imap

Now I have courier-imap and sendmail servers on.

Seems to be working fine ... but I can receive mail.

My server is a colocation setup so I really don't know my fully qualified domain name FQDN

I am running a DNS server and I should be able to use jpre.net at my host for receiving mail. I just don't know how to do so.

What is the best way to configure this.

Again ... I can now send email, but my hostname is comming up as "pcmg.pri" which is not even in my hosts file (don't know where that came from).

Yikes ... I really need help.

falko 12th August 2010 13:03

What's in your main.cf?

Also, make sure that your MX record points to your server. You can check that with
Code:

dig mx yourdomain.com


All times are GMT +2. The time now is 04:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.