HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   User unknown in virtual mailbox table and no Squirrelmail access (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=46889)

tomasz 30th June 2010 16:02

User unknown in virtual mailbox table and no Squirrelmail access
 
I have recently installed Ubuntu 10.04 (server) and after that using tutorial "Perfect Server [ISPConfig 3]" installed the ispconfig. The installation was a piece of cake (no problems, no errors).
In the ISPC3 I have added one "Client" and under this client created about 10 mailboxes. Now I cannot login by Squirrelmail (user unknown or invalid password), neither the mail is not delivered to the server, reply is: "550 550 5.1.1 Reciepient address rejected: User unknown in virtual mailbox table (state 14)"

Does the virtual mailbox table needs to be started somehow? Or initialized?

till 30th June 2010 17:17

Which exact errors do you get in the mail.log file.

tomasz 30th June 2010 17:49

log
 
a try to log in by squirrel mail:
Code:

Jun 30 16:45:01 omega postfix/smtpd[2879]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jun 30 16:45:01 omega postfix/smtpd[2879]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jun 30 16:45:01 omega postfix/smtpd[2879]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jun 30 16:45:01 omega pop3d: Connection, ip=[::1]
Jun 30 16:45:01 omega imapd: Connection, ip=[::1]
Jun 30 16:45:01 omega pop3d: Disconnected, ip=[::1]
Jun 30 16:45:01 omega imapd: Disconnected, ip=[::1], time=0

reaction for an incoming mail:
Code:

Jun 30 16:43:41 omega postfix/smtpd[2879]: connect from mail-yx0-f173.google.com[209.85.213.173]
Jun 30 16:43:41 omega postfix/smtpd[2879]: D1307C3A1A: client=mail-yx0-f173.google.com[209.85.213.173]
Jun 30 16:43:42 omega postfix/cleanup[2882]: D1307C3A1A: message-id=
Jun 30 16:43:42 omega postfix/qmgr[2073]: D1307C3A1A: from=, size=1883, nrcpt=1 (queue active)
Jun 30 16:44:10 omega imapd: Connection, ip=[::1]
Jun 30 16:44:10 omega imapd: LOGIN FAILED, user=tomasz, ip=[::1]
Jun 30 16:44:12 omega postfix/smtpd[2898]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jun 30 16:44:12 omega postfix/smtpd[2898]: 54681C3A26: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jun 30 16:44:12 omega postfix/cleanup[2882]: 54681C3A26: message-id=
Jun 30 16:44:12 omega postfix/smtpd[2879]: disconnect from mail-yx0-f173.google.com[209.85.213.173]
Jun 30 16:44:12 omega postfix/qmgr[2073]: 54681C3A26: from=, size=2990, nrcpt=1 (queue active)
Jun 30 16:44:12 omega postfix/smtpd[2898]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jun 30 16:44:12 omega amavis[2170]: (02170-06) Passed CLEAN, [209.85.213.173] [209.85.213.173] -> , Message-ID: , mail_id: nxk6HR7D1Bf9, Hits: 1.302, size: 1883, queued_as: 54681C3A26, 30232 ms
Jun 30 16:44:12 omega postfix/smtp[2883]: D1307C3A1A: to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=31, delays=0.59/0.02/0.01/30, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=02170-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 54681C3A26)
Jun 30 16:44:12 omega postfix/qmgr[2073]: D1307C3A1A: removed
Jun 30 16:44:12 omega postfix/pipe[2900]: 54681C3A26: to=, relay=maildrop, delay=0.36, delays=0.13/0.04/0/0.19, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via maildrop service)
Jun 30 16:44:12 omega postfix/qmgr[2073]: 54681C3A26: removed
Jun 30 16:44:15 omega imapd: LOGOUT, ip=[::1], rcvd=43, sent=332


till 30th June 2010 17:57

You login with the wrong username. The username for email is always the complete email address.

tomasz 30th June 2010 18:30

Thank you very much! It's working :-)
p.s. Up to now I have used a system based on RedHat and real users, where the login username was just the name... that's why I couldn't see my mistake. Once again - thanks!


All times are GMT +2. The time now is 17:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.