HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Apache Setup Issue Using Perfect Setup Suse10.1 (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=4624)

E.L. Hibee 31st May 2006 23:05

Apache Setup Issue Using Perfect Setup Suse10.1
 
Hi another newbie here and liking Linux so far.

Just trying to set up a web server for the first time and using the above guide by Falko i have come across 2 issue so far.

1 was at the DNS setup (stage 5), I cannot remeber what the problem was now so I skipped this step, do I need to complete this step to get the web server to work correctly.

The second is at stage 9 where I am now, when typing the first command

Quote:

yast2 -i apache2 apache2-devel apache2-mod_perl apache2-mod_php5 apache2-prefork perl-HTML-Parser perl-HTML-Tagset perl-Tie-IxHash perl-URI perl-libwww-perl php5 php5-devel zlib zlib-devel
YaST launches then comes back with the error message:

Quote:

Error
Following packages haven't been found on the medium: apache2-devel
Does anybody have any ideas? Have I not installed something correctly?

Thanks :confused:

falko 31st May 2006 23:39

Quote:

Originally Posted by E.L. Hibee
1 was at the DNS setup (stage 5), I cannot remeber what the problem was now so I skipped this step, do I need to complete this step to get the web server to work correctly.

You must install BIND, otherwise you cannot install ISPConfig. BIND is a prerequisite for ISPConfig. But you don't need it if you don't plan to install ISPConfig.

Quote:

Originally Posted by E.L. Hibee
YaST launches then comes back with the error message:

Does anybody have any ideas? Have I not installed something correctly?

Thanks :confused:

Did you change the installation sources as described in the tutorial?

E.L. Hibee 1st June 2006 08:49

Quote:

Originally Posted by falko
Did you change the installation sources as described in the tutorial?

aah I must be blind as a bat I have just noticed it.

Thanks

falko 1st June 2006 17:33

On http://www.howtoforge.com/perfect_setup_suse_10.1_p4 , right at the beginning: "2 Adding Installation Sources"

E.L. Hibee 6th June 2006 12:57

One last thing, is there a command or a way through YaST2 to download the ISP software directly to the server? :confused:

Thanks

falko 7th June 2006 14:33

You mean ISPConfig? No, that doesn't work. You must download ISPConfig from Sourceforge and install it manually.

E.L. Hibee 11th June 2006 16:37

I have downloaded ISPConfig to a CD and tried everything I can think of to get it off the CD onto the server but none of them have worked. Can anybody help? :confused:

till 12th June 2006 10:12

I recommend to use the "wget" command to download ISPConfig directly to your server.

Or you download ISPConfig to your (windows or linux) workstation and use SCP a program like winscp for windows to transfer the file to your server.

E.L. Hibee 12th June 2006 15:45

wget was the command i was after. Thanks :)


All times are GMT +2. The time now is 08:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.