HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   add disk for vmail dir (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=46052)

gigizmo 21st May 2010 20:26

add disk for vmail dir
 
hallo, i have added a second disk to my ubuntu 10.04 and ispconfig3 installation.

i have formatted to ext3 and i have configured for mount on /var/vmail.

i have deleted the old vmail dir and the new dir now is empty. y have chowned it for vmail:vmail.

the problem now is than when new mail arrive, for a local mailbox user, the directory structure are created, but the mail are not putted in the inbox.

i do not have change quota setting.

thx

Zmo

falko 22nd May 2010 14:41

Any errors in your mail log?

gigizmo 23rd May 2010 20:42

this is the mail.log when a new message come:
and in the mailbox of the user i cant se any message dropped.


May 23 20:36:22 server postfix/smtpd[14559]: connect from localhost[127.0.0.1]
May 23 20:36:22 server postfix/smtpd[14559]: 0EB9A203F4: client=localhost[127.0.0.1]
May 23 20:36:22 server postfix/cleanup[14552]: 0EB9A203F4: message-id=<AANLkTilooORqft9umpcalXFuY3f4SgG_HVTUwP5zECQk@ mail.gmail.com>
May 23 20:36:22 server postfix/qmgr[1502]: 0EB9A203F4: from=<ext@gmail.com>, size=1960, nrcpt=1 (queue active)
May 23 20:36:22 server postfix/smtpd[14559]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
May 23 20:36:22 server amavis[905]: (00905-09) Passed CLEAN, LOCAL [10.0.10.10] [74.125.82.41] <ext@gmail.com> -> <mail@domain.com>, Message-ID: <AANLkTilooORqft9umpcalXFuY3f4SgG_HVTUwP5zECQk@mai l.gmail.com>, mail_id: Vr6osHEkDxHz, Hits: 0, size: 1563, queued_as: 0EB9A203F4, 823 ms
May 23 20:36:22 server postfix/smtp[14553]: 3AC29203E7: to=<mail@domain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=0.88, delays=0.03/0.02/0.01/0.82, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=00905-09, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 0EB9A203F4)
May 23 20:36:22 server postfix/qmgr[1502]: 3AC29203E7: removed
May 23 20:36:22 server postfix/pipe[14561]: 0EB9A203F4: to=<mail@domain.com>, relay=maildrop, delay=0.05, delays=0.02/0.02/0/0.02, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via maildrop service)
May 23 20:36:22 server postfix/qmgr[1502]: 0EB9A203F4: removed

thx,

zmo

gigizmo 23rd May 2010 22:39

new try
 
I have dismounted the new added disk and i have see my old vmail directory.
with the old directory, the mail are delivered correctly in the user mailbox. i thik i do not have added correctly the new disk.

thereis a list of a task to do for add a new disk ?

thx,

zmo

falko 24th May 2010 22:21

How did you mount the new disk? What are the outputs of
Code:

mount
and
Code:

ls -la /var/vmail
afterwards?

gigizmo 26th May 2010 11:26

now the new disk is not configured:

Code:

mount

/dev/mapper/geco-root on / type ext4 (rw,errors=remount-ro,usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfmt=vfsv0)
proc on /proc type proc (rw)
none on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
none on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
none on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
none on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
none on /var/run type tmpfs (rw,nosuid,mode=0755)
none on /var/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /lib/init/rw type tmpfs (rw,nosuid,mode=0755)
/dev/sda5 on /boot type ext2 (rw)

and
Code:

ls -la /var/vmail

drwxr-xr-x  5 vmail vmail 4096 2010-05-24 12:03 .
drwxr-xr-x 17 root  root  4096 2010-05-20 19:12 ..
-rw-r--r--  1 vmail vmail  220 2009-09-14 07:08 .bash_logout
-rw-r--r--  1 vmail vmail 3180 2009-09-14 07:08 .bashrc
-rw-------  1 vmail vmail 1382 2010-03-23 09:14 .mailfilter
-rw-r--r--  1 root  root  1382 2010-03-23 09:14 .mailfilter~
drwxrwx---  4 vmail root  4096 2010-05-24 15:26 mailfilters
drwx------  3 vmail vmail 4096 2010-05-24 08:19 dom1.com
-rw-r--r--  1 vmail vmail  675 2009-09-14 07:08 .profile
drwx------  5 vmail vmail 4096 2010-05-24 12:06 dom2.com


yoplait 26th May 2010 11:48

I can't see your new disk. Are you sure you mounted it ?
How do you proceed ?

falko 27th May 2010 14:22

Quote:

Originally Posted by gigizmo (Post 229254)
now the new disk is not configured:

Code:

mount

/dev/mapper/geco-root on / type ext4 (rw,errors=remount-ro,usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfmt=vfsv0)
proc on /proc type proc (rw)
none on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
none on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
none on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
none on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
none on /var/run type tmpfs (rw,nosuid,mode=0755)
none on /var/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /lib/init/rw type tmpfs (rw,nosuid,mode=0755)
/dev/sda5 on /boot type ext2 (rw)

and
Code:

ls -la /var/vmail

drwxr-xr-x  5 vmail vmail 4096 2010-05-24 12:03 .
drwxr-xr-x 17 root  root  4096 2010-05-20 19:12 ..
-rw-r--r--  1 vmail vmail  220 2009-09-14 07:08 .bash_logout
-rw-r--r--  1 vmail vmail 3180 2009-09-14 07:08 .bashrc
-rw-------  1 vmail vmail 1382 2010-03-23 09:14 .mailfilter
-rw-r--r--  1 root  root  1382 2010-03-23 09:14 .mailfilter~
drwxrwx---  4 vmail root  4096 2010-05-24 15:26 mailfilters
drwx------  3 vmail vmail 4096 2010-05-24 08:19 dom1.com
-rw-r--r--  1 vmail vmail  675 2009-09-14 07:08 .profile
drwx------  5 vmail vmail 4096 2010-05-24 12:06 dom2.com


I need the outputs with the new disk mounted.


All times are GMT +2. The time now is 10:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.