HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Vhosts...conf not synced to changes (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=44359)

crypted 26th March 2010 00:49

Vhosts...conf not synced to changes
 
Any changes made in the ISPCONFIG Administration area are not syncing to the Vhosts_ispconfig.conf file.

1) I removed a lot of directives from a domain on ISPCONFIG. The CONF still has those entries.
2) I added new entries for another domain. The CONF does not show those entries.
3) I disabled and re-enabled WEBALIZER because /stats/ aren't working on any websites. No changes were made to the CONF document.

How can I get ISPCONFIG to sync with the HTTPD configuration files once again?

falko 26th March 2010 14:39

What are the outputs of
Code:

ls -la /root/ispconfig/
and
Code:

ps aux | grep wconf
?

crypted 26th March 2010 15:09

Pastes below:

Code:

total 108
drwxr-xr-x 10 root root  4096 Mar 25 19:45 .
drwxr-x---  8 root root  4096 Mar 24 12:33 ..
-rwxr-xr-x  1 root root 33082 Mar 24 12:33 cronolog
-rwxr-xr-x  1 root root  9673 Mar 24 12:33 cronosplit
drwxr-xr-x 12 root root  4096 Mar 24 10:59 httpd
drwxr-xr-x 16 root root  4096 Mar 24 12:33 isp
-rw-r--r--  1 root root    0 Mar 25 20:00 .ispconfig_lock
drwxr-xr-x  7 root root  4096 Mar 24 11:02 libmcrypt
-rw-r--r--  1 root root    8 Mar 25 20:00 .old_path_httpd_root
drwxr-xr-x  6 root root  4096 Mar 24 10:58 openssl
drwxr-xr-x  6 root root  4096 Mar 24 11:17 php
drwxr-xr-x  4 root root  4096 Mar 24 12:33 scripts
drwxr-xr-x  4 root root  4096 Mar 24 12:33 standard_cgis
drwxr-xr-x  2 root root  4096 Mar 24 12:33 sv
-rwx------  1 root root  9389 Mar 24 12:33 uninstall


Code:

root      2414  0.0  0.1  5400  1120 ?        S    Mar25  0:04 /bin/bash /root/ispconfig/sv/ispconfig_wconf
root    32184  0.0  0.0  4784  664 pts/0    R+  10:08  0:00 grep wconf


till 26th March 2010 19:42

Please check if this applies to your problem:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=7719

crypted 26th March 2010 22:28

I looked at that thread and did your proposed steps:
Code:

dingle@its:/etc/httpd/conf/vhosts# /usr/sbin/httpd -t
Syntax error on line 187 of /etc/httpd/conf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf:
Invalid command '...', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration
dingle@its:/etc/httpd/conf/vhosts#

Code:

<Directory "/var/www/web3/web/egroupware">
  AllowOverride FileInfo     
  ...
</Directory>

However, the latest VHOST file doesn't have that anymore. It has the full egroupware directive. BUT, I deleted egroupware from the ISPCONFIG Apache Directives two weeks ago. It never updated to the Vhost configuration file.

Basically, ISPCONFIG is not doing three notable things:
1) It is not updating the Vhost config file.
2) It is not changing user's passwords.
3) It is not changing mail settings.

Nothing was altered setting-wise on the machine. It just stopped letting us modify stuff sometime this past month.

falko 27th March 2010 12:42

Please run
Code:

rm -f /root/ispconfig/.ispconfig_lock
/root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/writeconf.php

Do you get any errors then?

crypted 27th March 2010 17:37

No errors.

Code:

dingle@its:/home/dingle# rm -f /root/ispconfig/.ispconfig_lock
dingle@its:/home/dingle# rm -f /root/ispconfig/php/php
dingle@its:/home/dingle# rm -f /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
dingle@its:/home/dingle#


crypted 28th March 2010 07:14

Further, I changed the mail settings for a user. I changed the spam filter settings from 5.0 to 4.5 and changed the discard setting.

.user_prefs still shows 5.0.

The interface/database is not accessing/changing the files whatsoever.

crypted 29th March 2010 05:44

Okay, http://how2forge.net/forums/showthre...t=13263&page=2 has a similar problem.

When I copy the ~ vhost file, it kicks back an error in httpd -t.

Unfortunately, when I try to update the file, i can't. ISPCONFIG's directive no longer has the specific entry as I deleted it a long time ago.

Code:

<Directory "/var/www/web3/web/egroupware">
  AllowOverride FileInfo
  ...
</Directory>

That kicks back the error in the ~ copy because of the ... entry. However that got there...

This all started happening (I think) from when I deleted the egroupware entry from the ISPCONFIG Control Panel.

Now, the Control Panel cannot modify any of the files. The user's passwords, mail files, directives, and everything else cannot be changed. So egroupware broke it.

How can I resolve this?

falko 29th March 2010 15:18

Does /root/ispconfig/.ispconfig_lock exist again?


All times are GMT +2. The time now is 09:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.