HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Problem with mail server and subdomains (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=43685)

MyKE 25th February 2010 18:22

Problem with mail server and subdomains
 
Hi.

My first problem is with subdomain. I create subdomain example. host.wzk.cz and it works. When i try www.host.wzk.cz it doesn't work. I must create always 2 subdomains, first host and second www.host. Do you know how to create subdomains automaticaly with www? There are my records (correct):

http://img515.imageshack.us/img515/1...zkandother.png

Second problem is with mail server. I followed The Perfect Server Ubuntu 8.10 ISPConfig 3. I create e-mail domain with users... I go to my local ip 192.168.1.7/mailbox because domain/webmail doesn't work (i don't know later i will search problem), and login to mailbox. I send mail and he doesn't come to destination. And receiving same as send. Monitor is ok:

SMTP-Server: Online
POP3-Server: Online
IMAP-Server: Online

But Mail-Queue:

Code:

.
.
.

0851B61932 995 Thu Feb 25 17:50:35 www-data@server
(connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
warezwinz@xxx.com

02F6961800 887 Wed Feb 24 08:47:46 www-data@server
(delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
kajo0123@xxx.sk

22225617FC 982 Wed Feb 24 08:47:47 www-data@server
(delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
warezwinz@xxx.com

DBB6461934 896 Thu Feb 25 17:50:35 www-data@server
(connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
popchoc18@xxx.cz

553CC61770 985 Sun Feb 21 19:03:08 www-data@server
(delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
warezwinz@xxx.com

836F6617FD 906 Sun Feb 21 22:00:59 www-data@server
(connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
xgadgetsk@xxx.com

-- 30 Kbytes in 22 Requests.

And Mail-Log:

Code:

.
.
.
.
Feb 25 18:00:01 server postfix/smtpd[32185]: connect from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:00:01 server postfix/smtpd[32185]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:00:01 server postfix/smtpd[32185]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:01:26 server postfix/scache[32149]: statistics: start interval Feb 25 17:58:06
Feb 25 18:01:26 server postfix/scache[32149]: statistics: domain lookup hits=0 miss=2 success=0%
Feb 25 18:01:26 server postfix/scache[32149]: statistics: address lookup hits=0 miss=2 success=0%
Feb 25 18:05:01 server pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:05:01 server pop3d: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:05:01 server imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:05:01 server imapd: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=0
Feb 25 18:05:01 server postfix/smtpd[32279]: connect from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:05:01 server postfix/smtpd[32279]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:05:01 server postfix/smtpd[32279]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:08:06 server postfix/qmgr[24051]: 0851B61932: from=, size=995, nrcpt=1 (queue active)
Feb 25 18:08:06 server postfix/qmgr[24051]: DBB6461934: from=, size=896, nrcpt=1 (queue active)
Feb 25 18:08:06 server postfix/smtp[32309]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Feb 25 18:08:06 server postfix/smtp[32311]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Feb 25 18:08:06 server postfix/smtp[32309]: 0851B61932: to=, relay=none, delay=1051, delays=1051/0.01/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Feb 25 18:08:06 server postfix/smtp[32311]: DBB6461934: to=, relay=none, delay=1051, delays=1051/0.03/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Feb 25 18:10:01 server imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:10:01 server imapd: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=0
Feb 25 18:10:01 server pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:10:01 server pop3d: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 25 18:10:01 server postfix/smtpd[32351]: connect from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:10:01 server postfix/smtpd[32351]: lost connection after CONNECT from localhost[127.0.0.1]
Feb 25 18:10:01 server postfix/smtpd[32351]: disconnect from localhost[127.0.0.1]

And last Mail-Warn:

Code:

Feb 21 17:27:52 server postfix/smtpd[19738]: warning: 113.190.184.239: address not listed for hostname localhost
Feb 24 12:30:53 server postfix/smtpd[8607]: warning: 113.168.161.95: address not listed for hostname localhost

Thanks for support.

till 25th February 2010 18:53

Quote:

When i try www.host.wzk.cz it doesn't work. I must create always 2 subdomains, first host and second www.host
Thats the way the internet domain name system works. You have to create a record befoire you can use it.

Regarding your mail problem: Post the output of:

hostname

and

hostname -f

MyKE 25th February 2010 19:14

Output:
admin@server:~$ hostname
server
admin@server:~$ hostname -f
server



I thought that * in cname automaticaly add www. Is another way how to automaticaly add www in records?

Thanks

till 25th February 2010 19:21

Server is not a valid fqdn which causes amavisd to stop. Please enter a full hostname like:

server.example.com

into the file /etc/hostname and then run:

hostname -F /etc/hostname

and then restart amavisd and postfix.

Regarding your other problem. I just checked it and the problem that you have is not related to dns at all. Every subdomain of wzk.cz is pointing to yor server lready. I guess you just missed to enable auto subdomain www for the website and aliasdomain that you created.

MyKE 25th February 2010 19:39

ok I edited /etc/hostname to server.wzk.cz then run hostname -F /etc/hostname and restarted postfix and amavis.

Then i restart amavis, says:

admin@server:~$ sudo /etc/init.d/amavis restart
Stopping amavisd: amavisd-new.
Starting amavisd: head: „/etc/mailname“ can't open for read: No such file or directory
amavisd-new.

Is this error or only warning?

till 25th February 2010 19:41

Looks as if the file /etc/mailname was deleted on your system. Thats not a big problem as /etc/mailname contains the same then /etc/hostname. So run:

cp /etc/hostname /etc/mailname

and restart amavisd

MyKE 25th February 2010 19:49

Thanks till! Last 6 months i had problem with our mail system. After ISPConfig and your help it works :eek:! Thank you till! Thank you till! :D

MyKE 26th February 2010 10:18

Hi till i have next problem. Yesterday i changed hostname and next day all works but in ISP Cron-log were warnings. I deleted them and reboot server and i thought that isp-cron log any problems and nothing logged... There is log:

http://img638.imageshack.us/img638/3...cronlog.th.png

I saw in log that server "can't update" and I run:


Code:

root@server:~# apt-get update
Err http://cz.archive.ubuntu.com karmic Release.gpg
  Unable to connect to cz.archive.ubuntu.com:80 (217.31.205.123). - connect (111: Connection refused)
Err http://cz.archive.ubuntu.com karmic/main Translation-cs
  Unable to connect to cz.archive.ubuntu.com:80 (217.31.205.123). - connect (111: Connection refused)
Cíl http://security.ubuntu.com karmic-security Release.gpg
.
.
.

Can't update but ping works.


And in log was: apache2 Could not reliably determine.... When i restart apache there is not this error. I don't know what is this...

Quote:

root@server:~# hostname
server.wzk.cz

/etc/hosts:

127.0.0.1 localhost
192.168.1.1 server.wzk.cz
Do you know where is problem? Thanks.

//EDIT: i look in isp cron log and there is only :
Quote:

W: Failed to fetch http://cz.archive.ubuntu.com/ubuntu/...ic/Release.gpg Could not connect to cz.archive.ubuntu.com:80 (217.31.205.123). - connect (111: Connection refused)

W: Failed to fetch http://cz.archive.ubuntu.com/ubuntu/...es/Release.gpg Could not connect to cz.archive.ubuntu.com:80 (217.31.205.123). - connect (111: Connection refused)

W: Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
In picture what i send perhaps was old log with apache domain name etc before hostname update....

//EDIT: it works not problem... Sorry. Maybe upgrade server error....


All times are GMT +2. The time now is 14:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.