HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Email doesn't work... (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=43458)

Ventzy 13th February 2010 23:54

Email doesn't work...
 
I followed The Perfect Server - Ubuntu 8.10 (actually mine is 8.04)

My dns server is working, and I have e-sol.biz domain on my server. I created mail domain "e-sol.biz" and mail box admin@e-sol.biz

From http://MYIP/webmail/ I can login in admin@e-sol.biz, but sending or receiving mails does not do anything.

In my Logfiles > Mail-Queue I have those:

Code:

57A4C421D5 1557 Sat Feb 13 23:25:32 mymail@gmail.com
(connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
admin@e-sol.biz

5ACA7421CB 1769 Wed Feb 10 07:09:20 root@server.e-solol.biz
(connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
root@server.e-solol.biz

EA2E5421D0 503 Sat Feb 13 23:19:03 www-data@server.e-solol.biz
(connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
admin@e-sol.biz

In Mail-Log:
Code:

Feb 14 00:21:03 server postfix/smtp[2638]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Feb 14 00:21:03 server postfix/smtp[2640]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Feb 14 00:21:03 server postfix/smtp[2638]: 16730421CF: to=, relay=none, delay=4610, delays=4610/0.01/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Feb 14 00:21:03 server postfix/smtp[2638]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Feb 14 00:21:03 server postfix/smtp[2638]: 4E6B2421DB: to=, relay=none, delay=548, delays=548/0.04/0.01/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Feb 14 00:21:03 server postfix/smtp[2640]: 64D52421D7: to=, relay=none, delay=2362, delays=2362/0.02/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Feb 14 00:21:03 server postfix/smtp[2638]: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused
Feb 14 00:21:03 server postfix/smtp[2638]: 4C84F421CC: to=, orig_to=, relay=none, delay=235680, delays=235680/0.17/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Feb 14 00:21:03 server postfix/error[2643]: A12B9421DA: to=, relay=none, delay=561, delays=561/0.18/0/0.13, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Feb 14 00:21:07 server postfix/anvil[2577]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:209.85.218.215) at Feb 14 00:17:17
Feb 14 00:21:07 server postfix/anvil[2577]: statistics: max connection count 1 for (smtp:209.85.218.215) at Feb 14 00:17:17
Feb 14 00:21:07 server postfix/anvil[2577]: statistics: max cache size 1 at Feb 14 00:17:17
Feb 14 00:21:31 server pop3d: Connection, ip=[::ffff:93.152.182.168]
Feb 14 00:21:31 server pop3d: LOGIN, user=admin@e-sol.biz, ip=[::ffff:93.152.182.168], port=[51735]
Feb 14 00:21:31 server pop3d: LOGOUT, user=admin@e-sol.biz, ip=[::ffff:93.152.182.168], port=[51735], top=0, retr=0, rcvd=18, sent=38, time=0
Feb 14 00:22:06 server imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 14 00:22:06 server imapd: LOGIN, user=admin@e-sol.biz, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[57674], protocol=IMAP
Feb 14 00:22:06 server imapd: LOGOUT, user=admin@e-sol.biz, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=119, sent=900, time=0
Feb 14 00:22:07 server imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 14 00:22:07 server imapd: LOGIN, user=admin@e-sol.biz, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[57675], protocol=IMAP
Feb 14 00:22:07 server imapd: LOGOUT, user=admin@e-sol.biz, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=87, sent=391, time=0
Feb 14 00:22:08 server imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 14 00:22:08 server imapd: LOGIN, user=admin@e-sol.biz, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[57676], protocol=IMAP
Feb 14 00:22:08 server imapd: LOGOUT, user=admin@e-sol.biz, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=140, sent=900, time=0
Feb 14 00:22:09 server imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Feb 14 00:22:09 server imapd: LOGIN, user=admin@e-sol.biz, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[57677], protocol=IMAP
Feb 14 00:22:09 server imapd: LOGOUT, user=admin@e-sol.biz, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=356, body=0, rcvd=311, sent=1764, time=0

Mail err-Log is empty.

I don't know where root@server.e-solol.biz and www-data@server.e-solol.biz come from.
At configuration of the server I have made I mistake - entered hostname like server.e-sol (not server.e-sol.biz for example). My /etc/hosts starts with
Code:

127.0.0.1  localhost
213.145.124.10  server.e-sol  server

I can change it to server.e-sol.biz, but I am afraid that I could break something that ispconfig has been made.
/etc/courier/imapd.cnf and /etc/courier/pop3d.cnf have line
CN=server.e-sol

I have those records for domain e-sol.biz
Code:

A        e-sol.biz.        213.145.124.10        0       
A        mail        213.145.124.10        0       
A        ns1        213.145.124.10        0       
A        server        213.145.124.10        0       
A        www        213.145.124.10        0       
MX        e-sol.biz.        mail.e-sol.biz.        10       
NS        e-sol.biz.        ns1.e-sol.biz.        0

That is all I know. Hopes somebody could help me with that.

Ventzy 14th February 2010 11:49

It seems that I solved the problem. As I suspected the hostname of "server.e-sol" causes troubles.

I replaced "server.e-sol" with "server.e-sol.biz" in
/etc/hosts
/etc/hostname
/etc/courier/imapd.cnf
/etc/courier/pop3d.cnf

then executed
mkimapdcert
mkpop3dcert
and restart the server

The web sites are working and mails are sent and received.


All times are GMT +2. The time now is 02:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.