HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   ispconfigconsole.mydomain.com point to created virtual hosts websites content (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=43259)

prisfeo 4th February 2010 15:29

ispconfigconsole.mydomain.com point to created virtual hosts websites content
 
ispconfig 3.0.1.6 on Cento5.4 , all works.
...
ispconfig server console management it's configured as in the perfect guide,
and answers correctly to the following link:

http://ispconfigconsole.mydomain.com:8080

also:
http://ispconfigconsole.mydomain.com/webmail
http://ispconfigconsole.mydomain.com/phpmyadmin

work perfectly.

well..
i have created, through the ispconfig web site control panel,
a new web site called:
newsite.mydomain.com
with its own html pages content.
and it answers correctly throug the browser:
http://newsite.mydomain.com
and it's active.

now..if i try to browse here:
http://ispconfigconsole.mydomain.com
(note: i have omit port "8080")

it answers the newly created website :eek:
i don't like that behaviour..cause it's a public link.
..
now, if i set to "not active" the newly created website (newsite.mydomain.com),
again browsing to http://ispconfigconsole.mydomain.com
i obtain the default apache page (ok, in the future i'll comment out the welcome.conf code so that this page will be blank)
..
is there a way , when a new website is in active status (or more active websites),
to prevent http://ispconfigconsole.mydomain.com to point
to that websites pages content (with still /webmail /phpmyadmin working) ?

thanks in advance

till 4th February 2010 15:33

What you describe is the default behaviour of every apache webserver. If apache deos not find a vhost for a specific domain name, it uses the first one defined for this IP. The workaround for this is to create a default vhost for this IP address.

http://eregie.premier-ministre.gouv....s.html#default

prisfeo 4th February 2010 15:51

thanks so much Till !
for this tip and prompt reply!! :)

i have inserted the following code at the end of /etc/httpd/conf/httpd.conf:

<VirtualHost _default_:80>
DocumentRoot /var/www/html
</VirtualHost>

(/var/www/html is empty)

so i have obtained the desired effect since the newly created website
answers correctly andh the ispcfgconsole leads to a blank page
when called without port 8080


All times are GMT +2. The time now is 01:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.