HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   local yum repository (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=4265)

viviotech 12th May 2006 19:37

local yum repository
 
Hey Guys,

I'm trying tirelessly to set up a yum repository FOR UPDATES (not for base, devel, etc) on our local network. I've mirrored the directory structure of a CentOS mirror online (ie rpm updates exist in /centos/3/updates/i386/RPMS and /centos/4.2/updates/i386/ and so on.

Here's my problem. At first I started out trying to use yum-arch to "yummify" my repository so that the other machines on the network would know how to use the repository. That didn't end up working for me, plus I got a message that says it is deprecated and that I should instead use createrepo, which creates .xml files instead of the standard header files that yum-arch creates. So I installed createrepo and generated the .xml files.

I have an ftp server set up for on my repository box. Long story short, my yum clients are looking for header files at ftp://location/to/my/rpms/headers/headers.info (the "old" way) while createrepo creates an .xml file in /path/to/my/rpms/repodata/repmd.xml.

OK so first question is: how can I get yum to work with my repo? Then I guess we'll go from there.

Any insight / advice would be greatly appreciated!

thanks a bunch,

Andrew

falko 12th May 2006 22:15

Did you take a look at these howtos?
http://www.tqmcube.com/repo.php
http://dotancohen.com/howto/yum_repro.php
http://www.linux.com/article.pl?sid=04/07/22/1718242
http://www.charlescurley.com/yum/repository.html

viviotech 15th May 2006 22:46

thanks
 
I hadn't seen those ones, thanks. Making headway.

Quinton 23rd May 2006 09:33

Hi Falko,

Thanks for the links. I have been following the the first one (http://www.tqmcube.com/repo.php) and came across a problem when doing a rsync. Error is....

rsync: failed to connect to distro.ibiblio.org: Connection refused (111)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(98)

Looking at the output of /var/log/messages, I see this...

May 23 08:29:30 skylab kernel: [UDP reject] IN= OUT=eth0 SRC=192.168.8.100 DST=192.168.8.255 LEN=78 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=0 DF PROTO=UDP SPT=32801 DPT=137 LEN=58
May 23 08:29:31 skylab kernel: [TCP reject] IN= OUT=eth0 SRC=192.168.8.100 DST=152.2.210.109 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=19475 DF PROTO=TCP SPT=60706 DPT=873 WINDOW=5840 RES=0x00 SYN URGP=0
May 23 08:29:34 skylab kernel: [TCP reject] IN= OUT=eth0 SRC=192.168.8.100 DST=152.2.210.109 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=64 ID=19476 DF PROTO=TCP SPT=60706 DPT=873 WINDOW=5840 RES=0x00 SYN URGP=0

Can you help? - I'm a new to Linux.

Thanks
Quinton

falko 23rd May 2006 10:24

Quote:

Originally Posted by Quinton
rsync: failed to connect to distro.ibiblio.org: Connection refused (111)

I guess that the rsync port is not open at distro.ibiblio.org.


All times are GMT +2. The time now is 02:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.