HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   postfix/smtpd[29564]: fatal: unsupported dictionary type: mysql (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=41815)

modir 14th December 2009 13:57

postfix/smtpd[29564]: fatal: unsupported dictionary type: mysql
 
Hi,

I followed this guide here: http://www.howtoforge.com/perfect-se...ispconfig-3-p4 but I do not get mysql support.

I always get the following messages when I start postfix:
Dec 14 13:29:43 shared postfix/qmgr[29499]: fatal: unsupported dictionary type: mysql
Dec 14 13:29:44 shared postfix/master[20630]: warning: process /usr/libexec/postfix/qmgr pid 29499 exit status 1
Dec 14 13:29:44 shared postfix/master[20630]: warning: /usr/libexec/postfix/qmgr: bad command startup -- throttling

While compiling I get several thousands time the following messages inbetween:
warning: "/*" within comment

Is this normal?

as you can see from this statement here:
gcc -Wmissing-prototypes -Wformat -fPIC -DHAS_LDAP -DLDAP_DEPRECATED=1 -DHAS_PCRE -I/usr/include/pcre -DHAS_MYSQL -I/usr/include/mysql -DUSE_SASL_AUTH -DUSE_CYRUS_SASL -I/usr/include/sasl -DUSE_TLS -I/usr/kerberos/include -O2 -g -pipe -Wall -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions -fstack-protector --param=ssp-buffer-size=4 -m64 -mtune=generic -I. -DLINUX2 -c auto_clnt.c

MySql should have got compiled in. So, I not sure where I would have to search next.

Mark_NL 14th December 2009 14:39

Did you set:

Code:

%define MYSQL 1
in /usr/src/redhat/SPECS/postfix.spec?

in other words, double check this part of the how-to:
11 Apply Quota Patch To Postfix

modir 14th December 2009 17:10

Yes, I did set this. These are the first few lines of this file:

%define LDAP 2
%define MYSQL 1
%define PCRE 1
%define SASL 2
%define TLS 1
%define IPV6 1
%define POSTDROP_GID 90
%define PFLOGSUMM 1


I think you can even recognize it by what I posted before (I guess):
gcc -Wmissing-prototypes [........] -DHAS_MYSQL -I/usr/include/mysql ......

And I did check the rest of the file again. And I didn't find anything wrong.

till 14th December 2009 17:14

Have you tried to restart the complete server to be really sure that you run the new postfix binary? Ckeck also the date and timestamp of the binary to ensure that it really got replaced.

modir 14th December 2009 20:00

Hi Till,

You got me in the right direction... It looks like "service postfix restart" uses the same binaries. Only "service postfix stop / service postfix start" loads the new binaries.

Thanks for your help.


All times are GMT +2. The time now is 10:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.