HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ispconfig not writing out bind files (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=4140)

chrno 8th May 2006 14:04

ispconfig not writing out bind files
 
Hi,

My ISPconfig have mysteriously stop writing out bind files (named.conf and pri. zone files). But I can see the domain names in the "ISP Manager". So something is wrong.

But I did change this on Sat. I followed this link to edit /root/ispconfig/isp/conf/named.conf.master to include

allow-recursion {localhost;};

in the option part.

Code:


options {
        pid-file "/var/run/bind/run/named.pid";
        directory "{BINDDIR}";
        auth-nxdomain no;
        /*
        * If there is a firewall between you and nameservers you want
        * to talk to, you might need to uncomment the query-source
        * directive below.  Previous versions of BIND always asked
        * questions using port 53, but BIND 8.1 uses an unprivileged
        * port by default.
        */
        // query-source address * port 53;

        allow-recursion {
                          localhost;
                        };

};

//
// a caching only nameserver config
//
zone "." {
        type hint;
        file "db.root";
};

zone "0.0.127.in-addr.arpa" {
        type master;
        file "db.local";
};

<!-- BEGIN DYNAMIC BLOCK: named_reverse -->
zone "{ZONE}.in-addr.arpa" {
        type master;
        file "pri.{ZONE}.in-addr.arpa";
};
<!-- END DYNAMIC BLOCK: named_reverse -->

<!-- BEGIN DYNAMIC BLOCK: named -->
zone "{DOMAIN}" {
        type master;
        file "pri.{DOMAIN}";
};
<!-- END DYNAMIC BLOCK: named -->

<!-- BEGIN DYNAMIC BLOCK: named_slave -->
zone "{DOMAIN}" {
        type slave;
        file "sec.{DOMAIN}";
        masters { {MASTERS}; };
};
<!-- END DYNAMIC BLOCK: named_slave -->

//// MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ////


Can this trip ISPConfig? Is there anyway to fix this? Or manually call a php file to generate the pri. and named.conf files that have not been created?

Many thanks

chrno 8th May 2006 18:57

hmmm ... very strange ... after applying this hot fix. All the bind files are generated! Everything seems to be working again ... :confused:

Haven't got a clue on what's happening ...


Edit: I should also mention that I'm using the XML version (ISPConfig-2.3.0-dev.tar.gz)


All times are GMT +2. The time now is 16:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.