HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Some questions about openSUSE/Webserver (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=40804)

Bioforce 8th November 2009 14:30

Some questions about openSUSE/Webserver
 
Hey folks,

I've installed openSUSE and want to use it as a webserver. I've followed the great HOWTO for SUSE LAMP which helped me greatly! Apache, mysql and php all work now. If i place files in the htdocs folder i can access them fine with http://192.168.1.103/filename.extension

But i have some questions (if there silly, im sory but im new to openSUSE/Apache.

1. How can i access the files from other computers in my home network?
if i type http://192.168.1.103/info.php on my desktop i dont see nothing, what am i doing wrong?
2. If i want to host a website on this webserver (something limited like the profile i had to make for school) what else do i need to do?
3. during installation of all the programs and opensuse some packages failed to install, most often the hplib package. why is that? is it bad? and can i fix it? :P

Thanks for your help,

Bioforce
New happy opensuse user :)

falko 9th November 2009 14:06

Quote:

Originally Posted by Bioforce (Post 209996)
1. How can i access the files from other computers in my home network?
if i type http://192.168.1.103/info.php on my desktop i dont see nothing, what am i doing wrong?

Did you create or upload the info.php file to the document root of the web site?

Quote:

Originally Posted by Bioforce (Post 209996)
2. If i want to host a website on this webserver (something limited like the profile i had to make for school) what else do i need to do?

If your server is behind a router, you must configure your router to forward port 80 to your server. If you want to use a domain, the domain's DNS record must point to your router's public IP address.

Quote:

Originally Posted by Bioforce (Post 209996)
3. during installation of all the programs and opensuse some packages failed to install, most often the hplib package. why is that? is it bad? and can i fix it? :P

Can you post the exact error message?

Bioforce 9th November 2009 14:25

Hi Falko,

Thanks for your reply.

as for question 1, i put the document in /srv/www/htdocs on the server.

The error message ill post here when i can, but i have to try installing hplip again when im home.

falko 10th November 2009 16:57

Quote:

Originally Posted by Bioforce (Post 210121)
as for question 1, i put the document in /srv/www/htdocs on the server.

Is that the same folder where you put the other (working) files?
Any errors in Apache's error log?

Bioforce 10th November 2009 18:43

I forgot to open up port 80, it works now.


All times are GMT +2. The time now is 07:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.