HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Postfix mail is bounced (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=4024)

Qrup 2nd May 2006 16:48

Postfix mail is bounced
 
Hi all,

I can send mail from the domain using "UebiMiau", but I cannot recieve mail. This is what the sender gets back from my mailserver: (exept from mail addresses, they are altered)
This is the Postfix program at host localhost.localdomain.

I'm sorry to have to inform you that your message could not be be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to <postmaster>

If you do so, please include this problem report. You can delete your own text from the attached returned message.

The Postfix program

<ulla_at_darth.qrup.dk> (expanded from <ulla_at_qrup.dk>): mail for darth.qrup.dk
loops back to myself


This is what mail.log states:
May 2 15:23:52 localhost postfix/master[10617]: daemon started -- version 2.1.5
May 2 15:24:40 localhost ipop3d[10669]: pop3 service init from 127.0.0.1
May 2 15:24:43 localhost ipop3d[10669]: Command stream end of file while reading line user=ulla host=localhost.localdomain [127.0.0.1]
May 2 15:24:53 localhost postfix/postfix-script: stopping the Postfix mail system
May 2 15:24:53 localhost postfix/master[10617]: terminating on signal 15
May 2 15:24:53 localhost postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
May 2 15:24:53 localhost postfix/master[10926]: daemon started -- version 2.1.5
May 2 15:25:48 localhost postfix/smtpd[11377]: connect from backup-mx1.post.tele.dk[80.160.77.99]
May 2 15:25:48 localhost postfix/smtpd[11377]: E5EBB8C915: client=backup-mx1.post.tele.dk[80.160.77.99]
May 2 15:25:48 localhost postfix/cleanup[11380]: E5EBB8C915: message-id=<D5D247EC1EFAE74386F64C1BC50288B0037D380C@eseal mw104.eemea.ericsson.se>
May 2 15:25:48 localhost postfix/qmgr[10928]: E5EBB8C915: from=<thomas.michelsen@ericsson.com>, size=1981, nrcpt=1 (queue active)
May 2 15:25:48 localhost postfix/smtpd[11377]: disconnect from backup-mx1.post.tele.dk[80.160.77.99]
May 2 15:25:49 localhost postfix/smtp[11381]: E5EBB8C915: to=<ulla@darth.qrup.dk>, orig_to=<ulla_at_qrup.dk>, relay=none, delay=1, status=bounced (mail for darth.qrup.dk loops back to myself)
May 2 15:25:49 localhost postfix/cleanup[11380]: 027128C91B: message-id=<20060502132549.027128C91B@localhost.localdomai n>
May 2 15:25:49 localhost postfix/qmgr[10928]: 027128C91B: from=<>, size=3800, nrcpt=1 (queue active)
May 2 15:25:49 localhost postfix/qmgr[10928]: E5EBB8C915: removed
May 2 15:25:49 localhost postfix/smtp[11384]: 027128C91B: to=<thomas.michelsen_at_ericsson.com>, relay=mailgw2.ericsson.se[193.180.251.48], delay=0, status=sent (250 Ok: queued as 239559C)
May 2 15:25:49 localhost postfix/qmgr[10928]: 027128C91B: removed



In ISPconfig I have created one client and one site. There is one email user (ulla) in the site. The site has one co-domain which has an empty 'Hostname' field.

I have looked at other posts, but they do not seem to apply to my problem. I hope someone can help me. :confused:

/Qrup

Qrup 3rd May 2006 10:20

mail.info
 
Hi again,

I've looked, but I cannot find out what is wrong. I hope for someone to help me solve this problem.

In mail.info this is written:
May 3 08:17:54 darth postfix/postfix-script: warning: /usr/lib/sendmail and /usr/sbin/sendmail differ
May 3 08:17:54 darth postfix/postfix-script: warning: Replace one by a symbolic link to the other
May 3 08:17:54 darth postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
May 3 08:17:54 darth postfix/master[2924]: daemon started -- version 2.1.5
May 3 08:18:02 darth postfix/postfix-script: stopping the Postfix mail system
May 3 08:18:02 darth postfix/master[2924]: terminating on signal 15
May 3 08:18:03 darth postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
May 3 08:18:03 darth postfix/master[3117]: daemon started -- version 2.1.5
May 3 09:07:44 darth postfix/smtpd[3865]: connect from backup-mx1.post.tele.dk[80.160.77.99]
May 3 09:07:44 darth postfix/smtpd[3865]: 92CB28C91A: client=backup-mx1.post.tele.dk[80.160.77.99]
May 3 09:07:44 darth postfix/cleanup[3868]: 92CB28C91A: message-id=<D5D247EC1EFAE74386F64C1BC50288B0037D380D@eseal mw104.eemea.ericsson.se>
May 3 09:07:44 darth postfix/smtpd[3865]: disconnect from backup-mx1.post.tele.dk[80.160.77.99]
May 3 09:07:44 darth postfix/qmgr[3119]: 92CB28C91A: from=<thomas.michelsen_at_ericsson.com>, size=2026, nrcpt=1 (queue active)
May 3 09:07:44 darth postfix/smtp[3869]: 92CB28C91A: to=<ulla_at_darth.qrup.dk>, orig_to=<ulla_at_qrup.dk>, relay=none, delay=0, status=bounced (mail for darth.qrup.dk loops back to myself)
May 3 09:07:44 darth postfix/cleanup[3868]: A807E8C91D: message-id=<20060503070744.A807E8C91D@localhost.localdomai n>
May 3 09:07:44 darth postfix/qmgr[3119]: A807E8C91D: from=<>, size=3845, nrcpt=1 (queue active)
May 3 09:07:44 darth postfix/qmgr[3119]: 92CB28C91A: removed
May 3 09:07:45 darth postfix/smtp[3872]: A807E8C91D: to=<thomas.michelsen_at_ericsson.com>, relay=mailgw1.ericsson.se[193.180.251.59], delay=1, status=sent (250 Ok: queued as 02C8A19B)
May 3 09:07:45 darth postfix/qmgr[3119]: A807E8C91D: removed



Another question: What does this do? "/bin/hostname -F /etc/hostname".
It might have something to do with my problem, because I don't think it went ok during the install. in /etc/hostname it saies "darth.qrup.dk" which is my server domain name. But /bin/hostname cannot be read... and is not supposed to I guess (yes, I'm a noob).

Who ever helps me solve the problem gets a beer at "The happy Pinguin" here in struer, Denmark :) ( http://www.pingvinen-struer.dk/ )

Qrup 3rd May 2006 12:30

Still no success
 
I found these problems in "main.cf" while running the postfix configuration (sarge 3.1 perfect setup) again. Does anyone know why this was wrong? Was it some misconfiguration when I installed?

This was not set to my domain:
myhostname = localhost.localdomain

and this was commented out:
#mydestination = darth.qrup.dk, localhost.qrup.dk, localhost

I had problems starting saslauth, but after I killed the processes then I could start it.

But When I answer (at work) a mail send from a user on the server I still get this problem:
Reporting-MTA: dns; darth.qrup.dk
X-Postfix-Queue-ID: 2B0F48C4E7
X-Postfix-Sender: rfc822; thomas.michelsen_at_ericsson.com
Arrival-Date: Wed, 3 May 2006 11:25:31 +0200 (CEST)

Final-Recipient: rfc822; ulla_at_darth.qrup.dk
Original-Recipient: rfc822; ulla_at_qrup.dk
Action: failed
Status: 5.0.0
Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for darth.qrup.dk loops back to myself


I'm clueless

Qrup 3rd May 2006 13:26

Problem solved!
 
I also ran the "Courier-IMAP/Courier-POP3" part of the Perfect Setup DEbian Sarge 3.1 again. This has solved my problem. No I can both send and recieve mail. :)


Well ... I guess I'll have to buy myself a beer at "The Happy Pinguin".

falko 3rd May 2006 15:56

Quote:

Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for darth.qrup.dk loops back to myself
This means that you must add darth.qrup.dk to /etc/postfix/local-host-names and restart Postfix. Anyway, you seem to have found out yourself. :)

nenad 6th May 2006 15:32

and this was commented out:
#mydestination = darth.qrup.dk, localhost.qrup.dk, localhost

That happened to me too. On Debian install. On Fedora Install it was ok.

Qrup 8th May 2006 13:18

Confusion during setup
 
I was very much in doubt if I was doing something wrong when setting up the "saslauth" part. The comments at the bottom of the page saies that I would fuck up if I followed the guide. There is no answer to the comments from Falko, only from an Anonymous person. I followed the guide fully and I got a working system, but I can't help thinking if my problems was caused by the "saslauth" part or if it was something else.

http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_sarge_p4

If you read this Falko, then please consider to reply the comments on page 4. Your comment on this is quite valuable to new installees.

falko 9th May 2006 01:18

Quote:

Originally Posted by Qrup
If you read this Falko, then please consider to reply the comments on page 4. Your comment on this is quite valuable to new installees.

Don't care too much about these comments. There's always someone who thinks he knows it better. The tutorial is working exactly as I wrote it. Period. :)


All times are GMT +2. The time now is 19:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.