HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Spam and virus quarantine email forwards not working (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=38807)

primal23 3rd September 2009 23:33

Spam and virus quarantine email forwards not working
 
Here is the message from mail.warn
Sep 3 14:09:17 server1 postfix/smtpd[23819]: warning: Illegal address syntax from server1.motionauto.com[127.0.0.1] in MAIL command: postmaster@server1.motionauto.com
Sep 3 14:09:17 server1 amavis[21933]: (21933-01) (!)SEND via SMTP: postmaster@server1.motionauto.com -> ,ENVID=AM..20090903T210917Z@server1.motionauto.com 501 5.1.7 Failed, id=21933-01, from MTA([127.0.0.1]:10025): 501 5.1.7 Bad sender address syntax
Sep 3 14:09:17 server1 amavis[21933]: (21933-01) (!)FAILED to notify admin: 501 5.1.7 Failed, id=21933-01, from MTA([127.0.0.1]:10025): 501 5.1.7 Bad sender address syntax

I have bypass header check set to yes, and bad header lover to yes. Was wondering what I could possibly be doing wrong? :(

Thanks :)

Edited to say I can send it successfully to a file, but would like to have it as email to review in case of accidental filtering. Thanks again

primal23 8th September 2009 19:11

Bump

Any help/ideas would be appreciated :)

falko 9th September 2009 15:42

I have no idea what's wrong... :(

primal23 9th September 2009 17:43

Thank you for trying though, I do appreciate it!

nouvtech 10th September 2009 13:16

Spam and virus quarantine email forwards not working
 
Hello,

I'm trying a solution I've found in Internet.

You should specify a new variable in an amavis conf file (e.g. /etc/amavis/conf.d/50-user).

Code:

$mailfrom_notify_admin = 'webmaster@my_server.net';
I'll tell you here as soon as possible if it works.

primal23 10th September 2009 17:35

Well I got the emails working, now I have a problem with Clamav, it says it cannot run it permission denied. Always something. I appreciate the help, and if anyone has ideas about the Clamav it would also be appreciated. :)

falko 10th September 2009 18:16

What's the exact error message?

primal23 10th September 2009 18:20

I actually got it solved, didnt have clamav in the amavis group under /etc/group. Not getting an error message, but I am not 100% confident that it is scanning. :o

primal23 10th September 2009 19:56

Well I didnt get it solved after all, here is the error message in my mail.log and mail.err

amavis[8120]: (08120-01) (!!)run_av (ClamAV-clamd) FAILED - unexpected , output="/var/lib/amavis/tmp/amavis-20090910T105535-08120/parts: lstat() failed: Permission denied. ERROR\n"
Sep 10 10:55:36 server1 amavis[8120]: (08120-01) (!!)ClamAV-clamd av-scanner FAILED: CODE(0xa677448) unexpected , output="/var/lib/amavis/tmp/amavis-20090910T105535-08120/parts: lstat() failed: Permission denied. ERROR\n" at (eval 98) line 543.
Sep 10 10:55:36 server1 amavis[8120]: (08120-01) (!!)WARN: all primary virus scanners failed, considering backups

nouvtech 11th September 2009 11:31

Spam and virus quarantine email forwards working !
 
Quote:

Originally Posted by nouvtech (Post 203882)
Hello,

I'm trying a solution I've found in Internet.

You should specify a new variable in an amavis conf file (e.g. /etc/amavis/conf.d/50-user).

Code:

$mailfrom_notify_admin = 'webmaster@my_server.net';
I'll tell you here as soon as possible if it works.

It works !! (after have restarted amavis, clamav and spamassassin)


All times are GMT +2. The time now is 08:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.